Bővítik Sanghaj repülőterét

Jelenlegi kapacitását csaknem megduplázva a világ legnagyobbjainak sorába emelkedhet az évtized végére a sanghaji Putung Nemzetközi Repülőtér – jelentette be a város repülőtéri hatósága.

A szervezet tájékoztatása szerint a Putung egyes termináljának jelenleg évi 20 millió fős utasforgalmi kapacitását évi 36 millióra növelik a jövő év végére. A hosszabb távú tervek közt egy 500 ezer négyzetméteres új terminálépület felállítása is szerepel, amellyel a teljes repülőtér 2020-ra már évi 80 millió utas kiszolgálására lesz képes, emellett évi 4,7 millió tonna teherforgalmat bonyolíthat majd.

A bővítésre az utasok számának töretlen növekedése miatt van szükség, amit elsősorban a Kínából külföldre irányuló utazások fellendülésének köszönhető. Emellett jelentősen bővül az átutazók száma is, amit a városban egy éve lehetséges 72 órás vízummentesség is tovább növel.

A legnagyobb forgalmú repülőtér az országon belül a Pekingi Fővárosi Nemzetközi Repülőtér, évi 90 millió utassal. A Hongcsiaót szintén bővítik: egy negyedik és ötödik kifutópálya, valamint egy új terminálépület hozzáadásával az évtized végére 120 millióra nő éves utasforgalmi kapacitása.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.