Bővíti személyzetét a Lufthansa

2018-ban a Deutsche Lufthansa AG több mint 8000 új munkavállalót vesz fel, többségük utaskísérő lesz a Lufthansa Csoport különböző légitársaságainál.

Egyedül a Lufthansa, Németország legnagyobb légitársasága, mintegy 2500 utaskísérővel bővíti a frankfurti és müncheni légi csomópontok állományát. A Lufthansa Csoport légitársaságai összesen 4000 új utaskísérő toborzására készülnek az idén.

Az elmúlt évben a hagyományos álláspályázati folyamat mellett a Lufthansa 11 „utaskísérő-castingot” tartott. Eddig több mint 4500 jelentkező vett részt a különböző meghallgatásokon, és közel 6000 a Frankfurtban rendszeresen megrendezett állásbörzén, a jelentkezők közel egyharmada állásajánlatot is kapott.

A Csoport azonban más területekre is toboroz. A Lufthansa Technik például 500 főt kíván felvenni különböző helyszínekre. Az Austrian Airlines is 500 fő feletti létszámbővítést tervez az utasfelvételi és a kabinszemélyzetnél, de más üzleti szegmensekben is. 38 ezer munkavállalójával jelenleg a Lufthansa Frankfurt és Hessen szövetségi tartomány legnagyobb munkáltatója.

A fiatalok oktatása különleges jelentőségű a légiközlekedési csoport számára. A 2017/18-as tanévben 250 új belépő kezdi meg a tanulást a Lufthansa Csoportnál 10 oktatási és 30 gyakornoki program keretén belül a szerszámgépészet, a vendéglátás, a szállítmányozás és a logisztikai szolgáltatások területén.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.