Bővítés a KLM nyári menetrendjében

A KLM hosszú távú járatain nyáron összesen 3,3%-kal növelik a járatok számát, Európában 6,5%-os bővítést terveznek, leginkább a jelenlegi gépeken emelve az elérhető helyek számát, ami a Boeing 737-es típuson kivitelezhető.

Ezen a nyáron három új célállomás kerül a menetrendbe: Fukuoka (Japán), Alesund (Norvégia) és Manston, Kent (Egyesült Királyság). Azonban a teheráni, Addis ababai és khartoumi járatokat felfüggesztik.

Észak-Amerikában a Delta Airlines-szal együttműködve erősíti jelenlétét a légitársaság. Calgaryba nagyobb gépek fognak repülni, míg a Delta 10%-kal növeli az Amsterdamba közlekedő járatok kapacitását. Az együttműködésnek köszönhetően naponta lesznek járatok Detroitba és Atlantába, illetve naponta négyszer New York JFK-re. A Delta naponta háromszor repül majd Atlantába és a KLM egyszer. New Yorkba mindkét társaság naponta kétszer megy, Detroitba viszont csak a Delta. Továbbá a KLM növeli a járatok számát Los Angelesbe és Washingtonba, illetve május 13-tól a Dallas-Fort-Worth járat is folytatja működését.

A közép- és dél-amerikai célállomások közül Rio de Janeiróba heti négyről ötre emelkedik a járatok száma, Panamába naponta közlekednek gépek, valamint Curaçao és Bonaire is bekerült a menetrendbe. Afrikába három új célállomásra közlekednek gépek: Lusakába, Luandába és Hararéba.

Április harmadikától indulnak az új járatok Fukuokába, ami Tokió és Osaka után a KLM harmadik japán célállomása, így az országba összesen 21  KLM járat közlekedik ezen a nyáron.

Az Etihad Airways-zel együttműködve növekszik az Abu Dhabi-i járatok száma is.

Február 28. óta a KLM az Amszterdam-Budapest útvonalon napi négyre emelte járatai számát, áprilistól pedig a Transavia a magyar fővárosból nem Amszterdamba, hanem Rotterdamba közlekedik majd, heti négy alkalommal.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.