Bővít a Lufthansa Technik a budapesti repülőtéren

Tovább növeli üzemterületét a Lufthansa Technik Budapest, miután újabb 2000 nm-es raktárhelyiséget bérelt a Budapest Airporttól. Ezzel a lépéssel bővülhet a legnagyobb német repülőgép-karbantartó vállalat tevékenysége budapesti bázisán, az egyre növekvő megrendelések kiszolgálása érdekében.

A bővítéssel összefüggésben a Lufthansa Technik mintegy 10 %-kal növeli a budapesti alkalmazottjainak a számát.

Július 12-én írták alá a Budapest Airport és a Lufthansa Technik Budapest képviselői a 7 évre szóló bérleti megállapodást (plusz ötéves hosszabbítási opcióval) egy további 2000 négyzetméteres raktárhelyiség igénybe vételéről. A Lufthansa Technik több mint egy évtizede működik Budapesten, főként repülőgép karbantartási és javítási munkát végez, beleértve a teljes körű szolgáltatást a napi karbantartástól kezdve egészen a nagyjavításig, a mintegy egyhónapos ún. „D-check” munkáig. A Lufthansa Technik állandó ügyfelei közé nemcsak a német anyavállalat, vagyis a Lufthansa légitársaság gépei tartoznak, hanem a Wizz Air, a Germanwings és a Norwegian számára is végeznek karbantartást Budapesten.

A bővítést a Budapest Airport is támogatja: a 2000 négyzetméternyi raktárhelyiség kialakítása több százmillió forintos ráfordítást jelent a repülőtér részéről. A raktár- és műhelyterületek átszervezése révén egyidejűleg több munkát tudnak végezni a Lufthansa Technik szakemberei. A fejlesztéssel a Lufthansa Technik Budapest egyúttal 15 frissen végzett, magasan képzett repülőgépszerelő számára teremt új munkalehetőséget, amire évek óta nem volt példa a budapesti repülőtéren. Ezzel mintegy 10%-kal emelik a létszámot.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.