Biztonsági intézkedések a bécsi Westbahnhofon

Szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be a bécsi Westbahnhof pályaudvaron, mivel az utóbbi időben egyre gyakrabban történtek erőszakos bűncselekmények ott – közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője pénteken.

Az ÖBB többek között korlátozza az ingyenes wifi szolgáltatást, tekintettel arra, hogy a fiatalok csoportjai csak azért voltak a pályaudvar közelében, hogy internetezzenek.

Roman Hahslinger szóvivő szerint az internet-hozzáférés korlátozása csupán része a számos tervezett intézkedésnek. Emellett tervezik a dolgozók létszámának emelését, és „bizonyos építési jellegű munkálatokat” is.

Médiainformációk szerint mostantól naponta 15 percig lehet majd használni a pályaudvar által biztosított ingyenes internetet, azonban a társaság szóvivője ezt nem erősítette meg.

Ausztriában 33 pályaudvar biztosít ingyenes internet-hozzáférést. Az ÖBB szóvivőjének tájékoztatása szerint más pályaudvarokon nem terveznek hasonló korlátozást.

A rendőrség közlése szerint decemberben számos rendbontás történt a Westbahnhofon, elsősorban fiatal afgánok gyűltek össze, alkoholizáltak a pályaudvaron, és használták az ingyenes internetet. A késői órákban gyakran sor került összetűzésekre is, hangoskodás miatt több panasz érkezett a rendőrséghez. December végén több mint húsz afgán és csecsen fiatal verekedett össze, az összetűzés során szúrófegyverek is előkerültek. A rendőrség 14 embert állított elő.

Jelenleg a Westbahnhofon naponta mintegy negyven civil- és egyenruhás rendőr teljesít szolgálatot, legfőképp az esti órákban.

A pályaudvar és a vonatok biztonságának garantálása érdekében az ÖBB 425 új munkatársat vesz fel 2018-ig. A bécsi főpályaudvaron dolgozó biztonságiak már december óta testre szerelhető kamerával látják el szolgálatukat, idén nyártól a vonaton szolgálatot teljesítők is megkapják ezeket a készülékeket. Az osztrák közlekedési minisztérium 1,3 millió eurót szán a jobb világítás, a kamerák és a riasztóberendezések felszerelésére.

2015 decemberétől a nemzetközi vonatforgalom a Westbahnhof helyett a bécsi főpályaudvaron, a Hauptbahnhofon halad át. Azóta a Westbahnhofról regionális vonatjáratok közlekednek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.