Az utasokkal közösen fejlesztette új business osztályát a Lufthansa

A Lufthansa bemutatta a vadonatúj üzleti osztály koncepcióját, az új kialakítás a Boeing 777-9 bevezetésével, 2020-tól lesz elérhető a menetrend szerinti útvonalakon.

Az utastérre jellemző szolgáltatás és kényelem színvonalát jól érzékeltetik a továbbfejlesztett ülések. Megtervezésükkor az volt a fő szempont, hogy a lehető legpihentetőbb és legegészségesebb alvást biztosítsák a felhők felett, a Lufthansa utasai ennek jegyében 220 cm hosszú ágyakon pihenhetnek.

Az üzleti osztály vadonatúj ülését kifejezetten a német légitársaság számára, utasainak közreműködésével fejlesztették ki, és több mint ötszázan vettek részt a fejlesztés különböző szakaszaiban. Kiderült: a hosszú távú útvonalakon a privát tér és az optimális alvás kényelme az utasok számára a két legfontosabb szempont, ezért az üzleti osztály új koncepciója mindkettőnek kiemelt figyelmet szentel.

A Boeing 777-9 jóval szélesebb utastérrel rendelkezik elődeinél, az új üzleti osztályon pedig a kényelem fokozására használják fel a nagyobb teret -például arra, hogy az utasok minden sort közvetlenül meg tudjanak közelíteni. Ezt az 1-2-1 és 1-1-1 üléskonfiguráció teszi lehetővé. Az új ülések jóval több személyes teret, nagyobb tárolóhelyet és több egyenes felületet nyújtanak az utasoknak, akik többféle térbeli elrendezés közül választhatnak. Dönthetnek például, hogy hosszabb ágyat vagy nagyobb íróasztal-felületet biztosító ülést szeretnének.

Az új üzleti osztály technológiai szempontból is új mércét állít. Digitális megoldásainknak köszönhetően az utasok az ülés minden funkcióját és a fedélzeti szórakoztató rendszert is személyi eszközükről vezérelhetik. Okostelefonjukat vagy táblagépüket vezeték nélkül tölthetik az ülés mellett. Ha pedig kiválasztanak egy filmet a bőséges szórakoztató kínálatból, az eddiginél jóval nagyobb képernyőn, Full HD minőségben nézhetik meg.

Az innovációk egy része a jelenlegi üzleti osztályon is megjelenik majd a jövő évben, számottevően javítva az utazás kényelmét. 2018 elejétől a hosszú, interkontinentális járatokon használatba kerülnek a kifejezetten a Lufthansa részére tervezett matracok, amelyek pihentető alvást garantálnak a fedélzeten. Kérésre az utasok pulóvert is kapnak az alváshoz, ami korábban csak az első osztályon volt elérhető. Az üzleti osztály utasait a jövő évtől új bélelt, mégis könnyű takarók tartják kellemesen melegen az éjszakai utazás során.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.