Az Emirates történelmi szerződést kötött a Rolls-Royce-szal

Az Emirates, 9,2 milliárd dolláros (8,7 milliárd eurós) szerződést írt alá Trent 900 hajtóművek és TotalCare karbantartási csomag megrendeléséről a Rolls-Royce-szal.

A hajtóművek ötven, a 2013-as Dubaji Légi Szalonon megrendelt, és 2016-ban üzembe álló Airbus A380-as modellekbe kerülnek. A megállapodás a Rolls-Royce történetének eddigi legnagyobb összegű megrendelése, és egyúttal a legnagyobb export mennyiség is, amelyet a brit központú vállalattól valaha megrendeltek. A mostani szerződés az Emirates nagy-britanniai és európai befektetéseinek része.

Az együttműködés jelentős mérföldkő a régió repülőgépgyártásában, hiszen Bristoltól Skóciáig munkalehetőséget biztosít a Rolls-Royce beszállítói láncában. A megállapodás építi a Nagy-Britannia és az Egyesült Arab Emirátusok közötti kereskedelmi kapcsolatokat, és tovább növeli a 2013-ban 13,4 milliárd dollárra (12,7 milliárd euróra) becsült kétoldalú kereskedelmi kapcsolat értékét.

Az Emirates beruházása az Airbus A380-as programba jelentős hatást gyakorol a brit és az európai gazdaságra, egy friss Frontier Economics elemzés szerint ugyanis mindez 2013-ban és 2014-ben 7000 brit számára teremtett munkalehetőséget, és 630 millió dollárral (595 millió euróval) járult hozzá az ország GDP-jéhez. Az Európai Unión belül az Emirates 140 A380-asról szóló megrendelésével 41.000 munkahelyhez járult hozzá, illetve mintegy 3,6 milliárd dollárral (3,4 milliárd euróval) bővítette az uniós GDP-t.

Az A380-as program az Emirates növekedési stratégiájának fontos eleme. A légitársaság jelenleg 60 darab A380-ast működtet, további 80 leszállítása pedig folyamatban van, így a típus legnagyobb vásárlója. Az első modell 2008-as üzembe állása óta a légitársaság gépei több mint 36 millió utast szállítottak.

Képünkön: Sir Tim Clark, az Emirates elnöke és John Rishton, a Rolls-Royce vezérigazgatója a szerződés aláírásakor

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.