Átadták az új dohai repülőteret

Helyi méltóságokkal a fedélzeten, a Qatar Airways A320-as gépe volt az első járat amely hivatalosan az új dohai légikikötőben landolt április 30-án. A légitársaság teljes flottája május 27-ével költözik a Hamad Nemzetközi Repülőtérre.

A gép alig 11:00 óra előtt szállt fel a Doha Nemzetközi Repülőtérről és rövid idő múlva már landolt is a Hamad Nemzetközi Repülőtér keleti kifutópályáján. A gépet a hagyományos vízsugaras köszöntés után a B3-as kapunál összegyűlt kíváncsi tömeg fogadta.

A megnyitót követően 10 légitársaság – a Biman Bangladesh Airlines, a flydubai, az Air Arabia, az Iran Air, az Air India Express, a Yemenia, a Pakistan International Airlines, a Syrian Airlines, a Pegasus Airlines és a Nepal Airlines – közlekedik Hamadra.

A Hamad Nemzetközi Repülőtér a világ legújabb globális elosztó központja és köszönhetően a magas színvonalú szolgáltatói egységeknek és utasközpontú tervezésnek, a legmagasabb színtű elvárásoknak is megfelel. Jelenleg évi 30 millió utas befogadására kész a létesítmény de a teljes befejezés után ez a szám 50 millióra fog emelkedni. A repülőtér területe 29 négyzetkilométer és 60 százalékban az Arab-öböltől visszahódított területen épült.

A Qatar Airways Katar Állam nemzeti légitársasága május 27-én költözik a Hamad Nemzetközi Repülőtérre. A légitársaság az elmúlt 17 évben gyors ütemben növekedett, jelenleg 134 gépből álló flottájával 138 üzleti és nyaraló desztinációra üzemel világszerte.

Az elkövetkező hónapokban az útvonalhálózat tovább bővül, az alábbi városok kerülnek fel a légitársaság térképére: Al Hofuf, Szaud-Arábia (május 15, 2014), Isztanbul Sabiha Gökçen Repülőtér, Törökország (május 22, 2014), Edinburgh, Skócia (május 28, 2014), Miami, USA (június 10, 2014), Haneda, Japán (június 18, 2014), Dallas/Fort Worth, USA (július 1, 2014) és Dzsibuti (július 27, 2014).

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.