Áprilisi rekordok Debrcenben

Áprilisában 12%-kal többen, mintegy 24 910-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy új rekord volt, amely két fő eseménynek köszönhető: 2017-ben a húsvéti szünet áprilisra esett és ennek köszönhetően a turistaforgalom is jóval élénkebb volt a tavalyinál, május 1. hétfőre esett és a 3 napos hosszú hétvége hasonlóan élénk forgalmat generált.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es áprilisi és első négy hónapos eredményeket összegezve elmondta: a repülőtér első négy hónapos utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereiknek, elsősorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetiük. Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy a kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta.Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek, így 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálnak a városban, a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

Az ukrán állampolgárok számára június közepén életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak. A reptér bizakodó, hogy tovább nő a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, illetve a régió szállodáinak kihasználtsága is.

Az eddig legfontosabb hír, hogy az idei évben is bevezettek egy új menetrend szerinti járatot a Debrecen Airporton, 2017. március 26-tól indult az első Európán kívüli Wizz Air járat Debrecenből heti két alkalommal Tel Avivba, Izraelbe ill. újraindult a Svédország harmadik legnagyobb városába Malmöbe a légi járat, amiből rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető lesz. Májusban indul el a rendszeres német beutazó charter járatok mellett, nyáron a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítunk járatokat a kelet-magyarországi és határmenti utazóközönségnek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.