Air France-KLM: nyári menetrend újdonságokkal

A francia-holland csoport növeli kapacitását és számos új útvonalat vezet be a március 29-én induló menetrendi szezonban, és több útvonalán – például a budapestin – emeli a járatsűrűséget.

A 2015-ös nyári szezonra, vagyis a 2015.március 29-től október 24-ig terjedő időszakban az Air France-KLM csoport kapacitása 1,7%-kal növekszik a tavalyi főszezonhoz képest. A hosszú távú műveletek 1,8%-kal nőnek, a középtávú aktivitás pedig az átszervezésnek köszönhetően 1,9%-kal csökken. A Transavia alacsony költségű műveletei (+7,8%) jelentősen fejlődnek Franciaországban és erősödnek Hollandiában.

Hosszú táv

Az Air France-KLM növeli szolgáltatásait Kanadában és két új útvonalat indít: az új, heti 5 alkalommal induló vancouveri járatot az Air France üzemelteti majd 2015. március 25-től, Edmonton pedig 2015. május 5-től a KLM-mel érhető el (heti 3 járat, június 22-től pedig heti 5 járat). A március végétől Bogotá és Cali (Kolumbia) városokba induló KLM járatoknak köszönhetően a csoport tovább erősíti a piaci helyét Dél-Amerikában. Emellett a KLM az amszterdami Schiphol repülőtérről a napi járathoz kiegészítésképpen a nyári időszakban egy második non-stop járatot indít heti két alkalommal Curacaoba.

Az Air France kapacitást növel a Szöulba tartó járatok terén, valamint Szingapúrba is hárommal több járat indul a nyári csúcsidőszakban.

A vállalat kapacitást növel Dakarban (Szenegál), mostantól a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről 383 üléssel ellátott Boeing 777-300-as gépek viszik majd az utasokat.

Az Air France BEST kabinjai már február óta repülnek Dubajba, szeptembertől az újonnan felszerelt kabinok a Bejrútba tartó járatok fedélzetén is elérhetőek. A csoport fenntartja a kódmegosztásos szerződést a Middle East Airlines-szel, a Saudia és az Etihad légitársaságokkal.

Középtáv

A 2015-ös nyári szezonban a középtávú kapacitás átszervezése tovább folytatódik, és 1,9%-kal csökken. Az Air France-KLM három új, az amszterdami Schiphol reptérről induló célállomással bővíti az európai hálózatát. 2015 májusától a KLM Cityhopper működteti a járatokat Belfastba, Krakkóba és a francia Montpellier-be.  Emellett Firenzébe és Baselbe a napi három járat helyett négyet indít a légitársaság. A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről az Air France növeli a kapacitását Bordeaux-ba, Nápolyba, Billundba (Dánia), Bukarestbe és Budapestre.

A párizsi Orly és a regionális repülőterekről a csoport továbbra is átszervezi a rövid távú tevékenységet, amelyek az Air France HOP! műveletei alatt csoportosulnak.

Transavia

A Transavia 14 új útvonalat indít, miközben erősíti a járatokat a legnépszerűbb nyári desztinációkra. Az új állomások között megtalálható például München, Dublin, Szaloniki, Varsó, Tirana, és Valencia is.

A gyors fejlődésnek köszönhetően a Transavia 20 Boeing B737-800-as repülőgépet rendelt, ezek a gépek támogatják a francia Transavia gyors növekedését és a holland Transavia fejlesztését. Az új gépeket 2016 és 2018 között állítják be a flottába.

Új termékek és szolgáltatások

Az Air France-KLM továbbra is a magas minőségű szolgáltatások iránt elkötelezett. A nyári szezon végén 20 Air France Boeing 777-es repülőgép kap új, BEST kabint. 2015 áprilisától az Air France továbbá bemutatja az új bőrfoteleket 24 Airbus A319-es, a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló repülőgépen. 2016 első felében 25 Airbus A320-as repülőgép is új felszereltséget kap.

Partnerkapcsolatok

A joint venture kapcsolatok (Delta, Alitalia, China Southern, China Eastern, Kenya Airways, Air Mauritius) és a stratégiai megegyezések (GOL) mellett, az Air France-KLM tovább fejleszti minden üzleti kapcsolatát. A vállalat még több frekvenciát és célállomást szeretne, éppen ezért a kanadai WestJet légitársasággal is bővíti az együttműködést. A csoport ázsiai terveit a KLM és a Xiamen Airlinessal kooperációja, és a Garuda-val kötött kódmegosztásos együttműködés (Amszterdam-Dzsakarta) is erősíti.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.