Aer Lingus: új business class és transzatlanti bővítések

A Budapestre 2004. október 31. óta közlekedő Aer Lingus heti öt dublini járata nem csupán az Írországba utazókat szolgálja ki; egyre nagyobb szerepet kapnak észak-amerikai összeköttetései, ahol a business osztály hamarosan teljesen megújul.

Az Aer Lingus 10 éves budapesti üzemelése során 700 000 utast szállított, és jelenleg hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap köti össze az ír és a magyar fővárost. Flottájában jelenleg 50 gép repül, és három 3 bázisrepülőteréről – Dublin, Cork és Shannon – 92 város érhető el.

A hosszú távú járatstratégiában fontos szerepe van New Yorknak és Bostonnak, ahonnan további 70 célállomás érhető el partnereik segítségével. Az észak-amerikai kínálat ráadásul folyamatosan bővül, így jövő nyártól heti 4 járat közlekedik Washingtonba, San Franciscoba a jelenlegi heti ötöt napi összeköttetés váltja fel, elindul a napi 3. járat New Yorkba, 20 százalékkal nő a Shannon-Boston járat kapacitása és Orlandóba heti négyszer mennek a gépek. Így az Aer Lingus segítéségével a dublini repülőtér jelenleg a kontinens 7. legnagyobb kapuja Észak-Amerika felé.  Ugyanakkor a légitársaság az európai rövid távú útvonalakon is bővít.

Európában egyedülálló módon az Aer Lingus utasai már a dublini repülőtéren áteshetnek az amerikai bevándorlási hivatal határellenőrzésén, így érkezéskor egyenesen a csomagszalagokhoz mehetnek a repülőtéren, akár több órányi várakozást is megspórolva így.

Wifi, filmek és vacsora a reptéren

Jövő márciustól az ír légitársaság mind a hét A330-as hosszú távú járatán megújuló, az eddiginél több férőhelyet kínáló business osztály fogadja majd az utazókat.

Az ülések teljesen vízszintesig nyithatóak, így két méteres ággyá alakíthatóak, és a székek 90 százaléka közvetlen folyosókapcsolattal is rendelkezik. A fedélzeten dolgozni kívánóknak ingyenes wifi-elérés biztosított az út teljes hossza alatt, a székekben USB-töltők és áramforrások találhatóak, és számos tárolókapacitás is igénybe vehető.

 

A negyedévente megújuló fedélzeti menü Írország legjobb éttermeinek választékát tükrözi majd. Akik viszont a repülési időt alvással tölthetnénk, a New York-i és a bostoni repülőtéren kérhetik a pre-dine opciót, vagyis vacsorájukat még a repülőtéren elfogyaszthatják, így a repülési magasság elérésekor már ülésüket ággyá alakíthatják. A szórakozásról a 16 colos képernyők gondoskodnak, amelyeken 90 órányi televíziós sorozat (többek közt a Trónok Harca), a legújabb mozifilmek, zenés összeállítások nézhetőek, a zenei kínálat pedig meghaladja az 1000 albumot.

És persze az Aer Lingus business utasai is élvezhetik a lounge-ok, valamint az elsőbbségi beszállás kényelmét.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.