Ablak mellé ülnének a repülőn a magyarok

Az európai utasok 59 százaléka az ablak mellett, 38 százaléka a folyosó mellett szeret ülni, ezzel szemben a magyarok 85 százaléka szeretne kilátni repülés közben és csak 11,5 százalékuk választja a folyósó melletti helyet – derül ki az easyJet felméréséből.

Ha portugálokkal kerülünk össze egy repülőn, lehet, hogy meg kell küzdeni velük az ablak melletti ülésekért, hiszen az easyJet felmérése szerint mi, magyarok, és a temperamentumos déliek azok, akik leginkább szeretnék kifelé nézelődni utazás közben. A légitársaság magyar Facebook oldala az itthoni utasok körében is feltette a kérdést, amit több európai országban is vizsgált: Hol szeretsz ülni a repülőn?

A magyarok 85, a portugálok 80 százaléka legszívesebben az ablak mellett ülne a repülőn, a németek és a hollandok viszont inkább a folyosó melletti üléseket választják – derült ki az easyJet online felméréséből. A hazai válaszadóknak szinte mindegy, hogy a gép elején, közepén vagy végén foglalnak helyet, de a középső üléseket senki nem szereti. Jellemzően a fiatalok rajonganak az ablak melletti helyekért, az idősebbek szívesen feláldozzák a kilátást a kényelmes fedélzeti közlekedés oltárán. A folyosó melletti ülést a praktikus hollandok és németek közel fele választja.

Ha valaki bevállalja a középső ülést, az valószínű a család női tagja lesz. Bár a megkérdezettek elenyésző része, 4,5 százaléka vallotta be, hogy borzasztó ideges repülés közben, de közel 80 százalékuk volt nő. Nem meglepő adat, hogy a hölgyek fele nem tartja nagy tragédiának, ha utazáskor nem férnek el dolgai a kézipoggyászban és a nagyobb bőröndért fizetni kell, míg a férfiak harmada csak kézipoggyászt visz magával.

A magyarok közel 80 százaléka élvezi a repülést, és csaknem ugyanennyien szeretik megválasztani, hova ülnek. A kényelmesebb, a lábnak extra helyet biztosító ülések leginkább a férfiak körében népszerűek. Leszálláskor viszont már sokan tűkön ülnek, a hazai utasok 60 százaléka igyekszik minél előbb leszállni a gépről, vagy alig várják, hogy meginduljanak a többiek, mindössze 40 százalék várja meg, míg leszáll mindenki a gépről.

A légitársaság európai felmérésből kiderült az is, hogy az ablak melletti helyekre a 25 év alatti európaiak pályáznak leginkább – minél idősebb az utas, annál valószínűbb, hogy folyosó melletti ülést választ. Ugyanakkor az angol utasok 56 százaléka mindent elkövet, hogy ne kelljen középen ülnie.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.