A Wizz Air Londonban megy tőzsdére

Nem a napi pénzügyi szükségletek, hanem a kedvezőbb lehetőségek miatt megy a londoni tőzsdére a Wizz Air, a cég külső finanszírozására nincs szükség – mondta Váradi József, a társaság vezérigazgatója.

A magyar és az ukrán céget tulajdonló Wizz Air Holdings plc. jelenik meg a tőzsdén, a bevezetés oka, hogy megfelelő készpénztartalékokkal rendelkezzenek. Eszközfinanszírozásra, új piacok megnyitására használhatják a pénzt, a credit rating, az adósbesorolás javulása miatt pedig kedvezőbb finanszírozási feltételeket érhetnek el.

Váradi József kiemelte azt is, hogy várakozásaik szerint a légipiac tovább fog konszolidálódni, és a folyamat nyertesei szeretnének lenni, ehhez megfelelő pénzügyi háttér szükséges. Jelezte: azok a piacok, ahol most szolgáltatnak, megfelelő növekedési potenciállal rendelkeznek, és megfelelően táplálják a Wizz Air növekedését, ugyanakkor folyamatosan figyelik az új lehetőségeket is.

A tőzsdei bevezetéssel – amelyet júniusban le szeretnének zárni – az intézményi befektetőket célozzák meg, a magyar hányad alakulását az új tőkeszerkezet kialakulása után lehet megmondani. A londoni bevezetést Váradi József azzal indokolta, hogy az a világ egyik legnagyobb tőzsdéje, amely jelentős hozzáférést biztosít a tőkéhez.

A Wizz Air 200 millió euró bevételt vár a kibocsátástól. A jegyzési könyveket a Barclays, a Citigroup és a JPMorgan pénzintézetek vezetik, a kibocsátás főszervezőjeként a Nomura működik közre.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.