A Wizz Air engedélyezi a mobil elektronikus eszközök fedélzeti használatát

A Wizz Air utasai mostantól használhatják hordozható elektromos készülékeiket, például mobiltelefonjaikat, elektronikus könyvolvasóikat és táblagépeiket – repülős üzemmódban – a Wizz Air járatokon.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség ugyanis nemrégiben új iránymutatást tett közzé a hordozható elektromos készülékek fedélzeti használatáról, amelyeket a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is átvett. Ezekkel az iránymutatásokkal összhangban a Wizz Air mostantól repülési üzemmódban engedélyezi ezeknek az eszközöknek a használatát a repülési idő bármely szakaszában.

Az utasokat a légitársaság arra kéri, hogy ne használják fülhallgatóikat a biztonsági tájékoztatás alatt, illetve hogy kapcsolják ki az elektronikus berendezéseket, amennyiben a légiutas-kísérők nem tudnak meggyőződni róla, hogy az repülési üzemmódban van és megfelel a repülés közbeni használhatóság feltételeinek.

Az új iránymutatásnak megfelelően az utasoknak gondoskodniuk kell arról, hogy a készülék repülési üzemmódban legyen attól a pillanattól kezdve, hogy a repülő ajtaját bezárják egészen addig, amíg el nem hagyják a fedélzetet.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.