A Wizz Air betör a moldáv piacra

A Wizz Air két új járatot indít Moldova fővárosából, Kisinyovból (Chisinau) Rómába, illetve Velencébe szeptember 24-től. Kezdetben mindkét útvonalon heti két járat közlekedik majd, ezzel a moldovai útvonalakon először lesznek elérhetők az alacsony viteldíjak.

Moldova légiközlekedési piaca folyamatosan bővül, az alacsony árak még több turistát vonzanak majd az országba. Moldova elsősorban Nyugat-Európával folytat kereskedelmet, ahol ráadásul sok moldovai állampolgár is él. A szabadidős és üzleti utazók, valamint a moldovai diaszpóra örömére szolgál, hogy az új útvonal a Moldova és Nyugat-Európa közötti légiközlekedésben is elérhetővé teszi az alacsony árakat.

Jegyek a Wizz Air új Kisinyov-Róma Ciampino és Kisinyov-Velence Treviso reptér között közlekedő útvonalára megvásárolhatók a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 19,99 eurónál kezdődnek (egy útra, beleértve az adókat).

„Az EU Nyitott Égbolt megállapodása fogyasztóbarát versenyt eredményez, nagyon örülünk, hogy Moldova csatlakozott az Európai Közös Légtérhez, ennek köszönhetően hamarosan növekedni fog az utasforgalom és a turizmus – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója a brüsszeli sajtótájékoztatón. A Wizz Air várakozásai szerint 60 ezren fognak utazni a Kisinyov és Olaszország közti két útvonalon. Az egyéni utazók, a családok és az üzleti utasok is örülni fognak ennek az izgalmas fejlesztésnek, amely hozzájárul a moldovai turizmus fejlődéséhez és a munkahelyteremtéshez” – tette hozzá Abrán György.

„Tavaly júniusban Moldova és az EU aláírták az Európai Közös Légtérhez való csatlakozásról szóló szerződést” – mondta brüsszeli látogatásán Moldova miniszterelnöke, Iurie Leanca. – „Ez ma itt Brüsszelben egy történelmi pillanat: amikor a Wizz Air bejelenti, hogy elindítja első járatait Kisinyovból Rómába és Velencébe.”

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.