A Wizz Air átvette első sharklettel felszerelt A320-asát

A Wizz Air ukrajnai leányvállalata után immár magyar cége is átvette első üzemanyag-fogyasztást csökkentő sharklet szárnyvéggel felszerelt Airbus A320 repülőgépét. Így a Wizz Air flottájában 41, az A320 gépcsaládba tartozó repülő teljesít szolgálatot, ez a szám a következő hetekben 43-ra nő.

A sharklet egy új szárnyvég-technológia, amely javítja a repülőgép aerodinamikáját és jelentősen csökkenti az üzemanyag-felhasználást és a károsanyag-kibocsátást, hosszú távon akár 4 százalékkal is. A sharklet az újonnan épített A320 gépcsaládba tartozó repülőgépek választható tartozéka, amely lehetővé teszi a légitársaságnak, hogy rugalmasan választhasson két lehetőség közül: vagy 100 tengeri mérfölddel (kb. 180 kilométerrel) megnöveli a gép hatótávolságát, vagy 450 kilogrammal megnöveli a szállítható rakomány súlyát.

A Wizz Air bejelentette, hogy idei téli menetrendje 24 útvonalat tartalmaz, ezzel az idei a légitársaság valaha volt legtöbb desztinációt tartalmazó téli menetrendje. A Wizz Air idén így 23 százalékkal több járatot kínál utasainak Magyarországról, mint 2012-ben.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.