A Wizz Air A321-es repülőgépeket lízingel a CDB Leasingtől

A Wizz Air megállapodást kötött a CDB Leasing vállalattal (a Kínai Fejlesztési Bank lízingüzletágával) hat darab A321ceo típusú repülőgép finanszírozásáról, beleértve a Wizz Air első két A321-esét, amelyek szállítása ebben az évben esedékes.

A megállapodás feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

„Szoros kapcsolatot alakítottunk ki a CDB Leasinggel, akik továbbra is támogatják növekedésünket, most pedig ők finanszírozzák az első két A321 típusú repülőgépünket” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „A legnépszerűbb útvonalakon üzemeltetett A321-esek jelentősen csökkenteni fogják az fajlagos költségeinket, miközben lehetővé teszik, hogy továbbra is alacsony viteldíjakat kínáljunk utasainknak és több lehetőséget biztosítsunk, hogy helyet kaphassanak a kívánt járatokon.”

Az Airbus A321, amely az A320 típusnál hosszabb géptörzzsel rendelkezik, 230 férőhelyével nagyobb kapacitást biztosít a népszerű útvonalakon. A Wizz Air jelenleg 63 darab 180 férőhelyes A320-ast üzemeltet, amelyekből hatot szintén a CDB Leasing finanszírozott, ezek 2014-2015 folyamán kerültek átadásra.

A Wizz Air novemberben veszi át az első, decemberben pedig a második A321ceo (current engine option, a jelenleg használt hajtóművel ellátott) repülőgépet. Ezek a repülőgépek az Airbus-szal meglévő rendelés részét képezik. A Wizz Air nemrég erősítette meg 110 darab új, A321neo típusú gépre vonatkozó újabb megrendelését az Airbusszal, amelyek leszállítása a részvényesek jóváhagyása függvényében 2019-ben kezdődhet meg.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.