A US Airways csatlakozik a oneworld-höz

A jelenlegi Star Alliance-tag US Airways 2014. március 31-én, az American Airlines-szal való egyesülését követően, regionális leányvállalataival együtt csatlakozik a oneworld-höz.

Az American Airlines (AA) és a US Airways teljes integrációjáig – amelynek befejeztével az új légitársaság az American Airlines neve alatt fog repülni – a US Airways és leányvállalatai a oneworld társult tagjaként fognak repülni, ám a szövetség összes szolgáltatását és előnyét kínálják utasaiknak. Az átmeneti időszakban a két légitársaság fenntartja eddigi törzsutasprogramját.

A US Airways jelenleg az USA 5. legnagyobb légitársasága, 20 ország több mint 200 célállomására repül 625 gépes flottájával. Tavaly 82.5 millió utast szállított és gépei naponta 3200 alkalommal szálltak fel. Az American Airlines-szal való integrációt követően számos tekintetben globálisan is a legnagyobb légitársaság születik meg, amely biztosítja a oneworld helyzetét a világ legnagyobb légiközlekedési piacán, az USA-ban. Az új American 50 ország 330 városába közlekedik majd, a várakozások szerint évi 190 millió utast szállítva 1500 gépes flottáján.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.