A Singapore Airlines megszünteti a világ leghosszabb repülőjáratait

Az utasok legnagyobb bánatára hamarosan csak átszállással lesz elérhető Szingapúrból New York és Los Angeles: a Singapore Airlines (SIA) a növekvő kerozinárak és a tengerentúli utazások iránti csökkenő igénnyel magyarázza a döntést.

A SIA 2004-ben indította el csak business class-t kínáló, mindössze 100 férőhelyes A340-500 gépeit, amelyek Szingapúrból 18.55 perc alatt értek a 15 300 kilométernyire fekvő New York-i Newark reptérre, míg a Szingapúr – Los Angeles távot 16 és fél óra alatt teljesítették, visszafele azonban egy órával több időre volt szükségük. Az utolsó Los Angeles-i gép október 20-án száll fel, New Yorkba november 20-ig közlekednek a járatok. A New Yorkba (immár a JFK-re) és Bostonba utazóknak a légitársaság a későbbiekben frankfurti, a Los Angelesbe tartóknak tokiói átszállást kínál A380-as gépein.

Az utolsó járatokra még van néhány szabad hely, nagyjából 8000 szingapúri dolláros (kb. 1,4 millió forintos) áron.

A két járat leállítása után a világ leghosszabb non-stop kereskedelmi légijárata a Qantas Sydney és Dallas közti, nagyjából 14 ezer kilométeres útvonala lesz, őt követi a Delta Johannesburg és Atlanta közti, 17 órát repülő összeköttetése.

 

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.