A Ryanair komoly bővülést vár

A Ryanair idén ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját és a jubileumi évben rekordforgalmat prognosztizál.

Teljes járathálózatán 100 millió, a magyar piacon 1,3 millió utasra számít az ír diszkont fuvarozó, amely 2015-ben új útvonalat nyit Budapestről Athénbe, miközben számos járaton bővít.

Míg a Ryanair 1985-ös indulásakor mindössze egy útvonalon szállított az utasokat, idén 1600 útvonalon 30 ország 189 repülőterére  indít napi 1600 járatot, 72 bázisáról 320 géppel, de tervei szerint hamarosan eléri az évi 160 millió utast.

Az „Always Getting Better” stratégia keretében számos fejlesztést hajtottak már végre, és ezt a későbbiekben is folytatni kívánják. Külön terméket hoztak létre a családoknak, illetve az üzleti utasoknak, és megnyitották a Ryanair Labs-t, ahol digitális és informatikai szakemberek fejlesztik a cég weboldalát és applikációit, a cél az iparág legjobb megoldásainak létrehozása.

Budapestről idén összesen 15 útvonalon közlekedik az ír fuvarozó, és a magyar piacon 1,3 millió feletti utasszámra számít, ami 14 százalékos növekedést jelent. Ezt egyrészt új athéni útvonaluk, másrészt a számos járaton bejelentett sűrítés segítségével kívánják elérni. Idén ugyanis a gépek Bristolba a heti két alkalom helyett háromszor, Brüsszelbe és Dublinba a heti hat helyett naponta, London-Stanstedre  a napi kettő helyett háromszor, Madridba a heti három helyett ötször, Rómába a heti öt helyett naponta, Pisába a heti kettő helyett háromszor járnak, Velencébe pedig duplázódik a heti két járat.

Tavaly gépeik 87 százalékos load factorral repültek, számos új bázist nyitottak, és a Budapest Airporttól is átvették a legjobban fejlődő kihasználtságért járó elismerést.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.