A Qatar fedélzeti fejlesztései

A Qatar Airways bemutatta legújabb repülőgéptípusára, a Boeing 787-es Dreamlinerre szánt vadonatúj business és turista osztályú üléseit, amelyek a várhatóan idén nyáron érkező Boeing 787 típusú szélestörzsű gépein kapnak helyet, így a légitársaság megújult fedélzeti szórakoztató rendszerrel és kényelmi berendezésekkel várja az utasokat.

A Qatar Airways bemutatta legújabb repülőgéptípusára, a Boeing 787-es Dreamlinerre szánt vadonatúj business és turista osztályú üléseit, amelyek a várhatóan idén nyáron érkező Boeing 787 típusú szélestörzsű gépein kapnak helyet, így a légitársaság megújult fedélzeti szórakoztató rendszerrel és kényelmi berendezésekkel várja az utasokat.A dohai székhelyű légitársaság több új fejlesztést is ígér, elsőként azonban az új repülőgéptípus üléseit leplezte le Berlinben, a március elején zajló ITB nemzetközi turisztikai vásáron. A Qatar Airways Boeing 787-8 típusú repülőgépei 254 utas szállítására lesznek alkalmasak, a fedélzeti elrendezésben 22 üzleti osztályú és 232 turista osztályú utas foglalhat helyet. A Qatar 787-eseiben debütáló újdonság lesz, hogy mindkét osztályon az ülések háttámlájába Android-technológiás érintőképernyők lesznek telepítve, amelyen keresztül az okostelefonokon megszokott interaktív módon, játszi könnyeddséggel lehet válogatni a több mint 1000 zenei, mozi, televíziós és játékfunkciók közül.
A fedélzeti érintőképernyős szórakoztató rendszer további újdonsága, hogy kettős kezelőfelületet biztosít azzal lehetővé téve, hogy az utas akár egyszerre nézze az általa választott filmet és közben játsszon kedvenc videójátékával. A Qatar Airways fedélzeti WiFi és GSM telefon szolgáltatást is nyújt utasai számára, amelynek révén SMS és MMS üzenetek egyaránt küldhetők és fogadhatók lesznek a repülés időtartama alatt. A rendszer mobiltelefonbeszélgetések bonyolítását is biztonságos módon lenne képes nyújtani, de a légitársaság ezt a funkciót az utasok zavartalan utazása érdekében nem működteti.
A business osztályon páratlan utasteret kínálva 1-2-1 konfigurációban kerülnek kiépítésre az ülések, ami két ülésnyi hellyel nagyobb teret jelent a konkurens légitársaságok szélestörzsű repülőgépein biztosított business osztályú kabintérhez képest. Az átlagoshoz képest csaknem dupla akkora méretű business ülésekben kivételes utazási élményben lehet része az itt helyet foglaló utasoknak. A személyes tárgyak elhelyezéséhez biztosított rekeszeken túlmenően, 17″-os érintőképernyő áll rendelkezésre. A B/E Aerospace által tervezett ülések több, mint 2 méteres (203.2cm), ággyá alakítható sík felülettel rendelkeznek. A repülés közben dolgozni kívánóknak a Qatar Airways egy fából faragott lehajtható asztallal áll rendelkezésére.
A turista osztályon 3-3-3 konfigurációban lesznek elhelyezve a Recaro által a legújabb dizájn szerint tervezett ülések. Ebben az osztályban a Qatar Airways konkurenseihez képest soronként eggyel kevesebb ülést helyez be a kabinba a turista osztályú utasok kényelmét is szem előtt tartva. Az itt található ülésekhez 10.6″-os érintőképernyő jár. A WiFi és GSM szolgáltatás, akárcsak az USB, MP3 és egyéb elektromos töltő-csatlakozók ezen az osztályon is elérhetők.
 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.