A oneworld-ben a Qatar Airways

A Qatar Airways október 30-án csatlakozott a oneworld légi szövetséghez, így a oneworld útvonal-hálózata öt országgal – Szerbia, Irán, Etiópia, Ruanda, Tanzánia – és több mint 20 úti céllal bővül.

A jelenleg 12 taggal – többek közt a British Airwaysszel, a Cathay Pacific-kel, Finnair-rel, Iberiával és az airberlinnel – rendelkező  oneworld a jövő évtől több új légitársaság – a SriLankan Airlines, a brazil TAM, a US Airways és a LAN Colombia – felvételét  tervezi.

A közel-keleti fuvarozó már korábban tervezte valamelyik szövetséghez való csatlakozást, de elsőként a Star Alliance neve merült fel. Ám a Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker szerint ugyan korábban számos code-share megállapodást kötöttek a Star Alliance tagokkal, végül mégis a „felsőkategóriás” szövetséget választották, ahová a Qatar integrációs folyamata a szokásos 18 hónap helyett mindössze egy évig tartott.

Bruce Ashby, a oneworld vezérigazgatója szerint ugyan a oneworld a legkevesebb tagot tömörítő légi szövetség, légitársaságai hatékonyan kötik össze a világ legfontosabb városait. A oneworld további előnye rugalmassága és liberális politikája: „mi nem tiltunk meg semmit tagjainknak, sokkal inkább arra bátorítjuk őket, hogy tegyék azt, ami a számukra a legjobb” – emelte ki Ashby.  A Qatar csatlakozása drasztikusan növelni fogja a szövetség utaskilométerenkénti bevételeit Afrikában, a Közel-Keleten és Indiában.

A Qatar Airways hamarosan átteszi székhelyét az új dohai Hamad International Airportra. A 2014-ben nyíló légikikötőben a tervek szerint évente 50 millió utas fordul majd meg.

A Privilege Club platinum és gold ügyfelei immár világszerte 550 reptéri lounge-ba juthatnak be, ha a szövetség tagjaival repülnek, a Qatar Airways first és business osztályú utasai pedig a oneworld-partner légitársaságok exkluzív váróit is használhatják.  A szövetség tagjai immár 160 ország 860 repülőterére közlekednek és naponta 9300 járatot indítanak.

Információ és további részletek az új szolgáltatásokról és pontokról: www.oneworld.com , www.qatarairways.com

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.