A Lufthansa tovább növekedett Magyarországon

2012 első háromnegyedében a Lufthansa közel 10 százalékkal bővítette kapacitását a magyarországi járatokon és az európai 72 %-os átlag felé növelte helykihasználtságát, miközben a Lufthansa Csoport közel egymillió utast szállítva összességében 5 százalékos utasszám-növekedést ért el a magyar piacon.

2012 első háromnegyedében a Lufthansa közel 10 százalékkal bővítette kapacitását a magyarországi járatokon és az európai 72 %-os átlag felé növelte helykihasználtságát, miközben a Lufthansa Csoport közel egymillió utast szállítva összességében 5 százalékos utasszám-növekedést ért el a magyar piacon.

2012 januárja és szeptembere között a Lufthansa Csoport stabil, 5 százalékos utasszám-növekedést ért el a Magyarország és Németország, Ausztria, illetve Svájc közötti útvonalakon. Utasközönségének összlétszáma így meghaladta a 970 ezer főt (ebből 606 ezret a Lufthansa szállított), ennek eredményeként több mint 11 százalékponttal nőtt a csoport piaci részesedése az első három negyedévben.
A Lufthansa továbbra is a prémium utasokra fókuszál és nem kívánja szolgáltatásait csökkenteni, sőt, 2014-ig mintegy három milliárd eurót fordít a termékfejlesztésekre.
Az USA-ba vagy Indiába tartó magyar utasok is élvezhetik majd a Lufthansa vadonatúj Business Class üléseit, amelyet a légitársaság által a világon elsőként üzembe állított új Boeing 747-8 utasterében próbálhatnak ki. Az ülés mind ülő, mind fekvő pozícióban kivételes kényelmet kínál, egyszerűen állítható, nagyobb tárolóhelyet biztosít, saját szórakoztató rendszerrel és 15 hüvelykes képernyővel rendelkezik. Az ülés egyetlen gombnyomással 1,98 méteres vízszintes fekvőfelületű, kényelmes ággyá alakítható.
A légitársaság összességében 200 repülőgépre adott le rendelést 19 milliárd euró értékben, így hamarosan megújul a flotta és jelentős megtakarítás érhető el az üzemanyag-fogyasztásban.
A Lufthansa emellett felújítja több mint 60 meglévő várótermét és új lounge-okat is nyit. A legutóbbi fejlesztés a frankfurti repülőtér október 10-én megnyitott új „A+” terminálrésze. A kizárólag a Lufthansa és a Star Alliance partner-légitársaságok által használható terminálrész hatmillió feletti utaslétszámot képes kiszolgálni évente és öt vadonatúj Lufthansa váróteremnek ad helyet több mint 7500 négyzetméter alapterületen. A legújabb technológiára épülő csomagkezelő rendszerek a Lufthansa több mint 200 úti célja felé kínálnak zökkenőmentes be- és átszállást Európa egyik legnagyobb légi csomópontjából.
Az idén télen a Lufthansa Airline Group légitársaságai – a Lufthansa, az Austrian, a Brussels és a SWISS – több mint 140 járatot indítanak hetente Magyarországról Németország, Ausztria, Belgium és Svájc felé. A Csoport összesen 253 úti célt szolgál ki négy kontinens 103 országában a brüsszeli, düsseldorfi, frankfurti, müncheni, bécsi és zürichi csomópontokból, és számos közös kódszámú járatot üzemeltet egymás szolgáltatásainak kiegészítésére.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.