A Lufthansa személyzete jubileumi népviseletbe öltözik

Néhány héten belül itt az Oktoberfest és szolgálatba lép a bajor népviseletbe öltözött személyzet. Az idén a Lufthansa jubileumi ruhákat választott: 60. születésnapja alkalmából felidézte az ötvenes évek hagyományos viseletét.

A népviseletbe öltözött tizennégy légiutas-kísérő szeptember közepétől repül Észak-Amerikába és az Arab-öböl országaiba: szeptember 16-án az USA-beli Charlotte-ba, szeptember 21-én Vancouverbe, szeptember 29-én pedig Dubaiba.

Az ötvenes évek viseletét a müncheni Angermaier Trachten divatház gondolta újra. A légiutas-kísérők által viselt wiesni dirndlit a mai kor ízlése szerint alakították át: a világoskék blúzt bézs szőtt minta díszíti. A kötény szintén bézs színű, diszkrét világoskék pöttyökkel. Egy korabeli újsághír szerint: „A müncheni Oktoberfest idején valódi dirndlibe öltözött utaskísérői szolgálják ki a Lufthansa utasait a Super Constellation fedélzetén a New York-Hamburg járaton, és a Lufthansa-Convair gépeken, London és München között.”

Egyes európai járatokon a Lufthansa CityLine személyzete is bajor népviseletre váltja az egyenruhát. A három légiutas-kísérő szintén a müncheni Angermaier Trachten divatház dirndlijeit fogja viselni. A kék virágmintás sárga ingvállat kék-fehér csíkos szoknya és kék selyemkötény egészíti ki.

A müncheni repülőtér utaskiszolgáló személyzete a városban működő Schustermann & Borenstein divatcég által kifejezetten a Lufthansa számára tervezett dirndlit és kabátot fogja viselni az idén. Az Oktoberfest alatt a többi reptéri dolgozó közül is sokan népviseletbe öltöznek.

A müncheni Lufthansa várók gasztronómiai különlegességekkel ünneplik az „ötödik évszakként” is emlegetett Oktoberfestet. Az első osztály várójának Oktoberfest-hangulatúra díszített éttermében bajor finomságokat szolgálnak fel, a szakácsok frissen készítik el a helyszínen az olyan különlegességeket, mint a sült marhafarkat vagy a tiramisut búzasörrel. A Senator várókban almás rétest, hidegtálakat és perecet szolgálnak fel az utasoknak.

A Lufthansa első osztályának utasai a fedélzeten is válogatott különlegességeket fogyaszthatnak az Oktoberfest idején. A Charlotte-ba tartó és onnan induló járat menüjén például „Tegernseer Schnitzel” és „bajor kacsa Oktoberfest módra”, desszertként pedig „császármorzsa fagylalttal” és meleg almás rétes szerepel.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.