A Lufthansa is az Oktoberfestet ünnepli

A müncheni Oktoberfest tiszteletére ismét bajor viseletet öltenek a Lufthansa dolgozói, amelyet szeptember 15-én a Szöulba érkező 12 női és 2 férfi utaskísérő kezdett el.

Szeptember 25-én az LH 410-es járat legénysége repül hagyományos bajor ruhákban New York-ba, majd október 1-én az LH 458 járaté San Franciscóba. A női utaskísérők sötétkék dirndlit viselnek ezüstszürke köténnyel, a férfiak pedig rövidnadrágot a dirndlik anyagából készült sötétkék mellénnyel.

A korábbi évekhez hasonlóan egyes európai célállomásokra is indulnak majd Oktoberfest tematikájú járatok Münchenből. Az ünnepségsorozat elején és végén egy-egy Lufthansa Cityline járat legénysége váltja a hagyományos formaruhát dirndlire. A kiválasztott célállomások idén: Drezda, Amszterdam, Bastia, Prága, Temesvár, Münster/Osnabrück, Belgrád, Varsó és Brüsszel.

A 2-es terminál Lufthansa-személyzete már több éve hagyományosan bajor viseletben köszönti az utasokat az Oktoberfest idején. A fenti viselet mellett a hölgyek itt sárga-kék dirndlit, a férfiak pedig kék nadrágot öltenek. A Lufthansa első osztályú váróinak utasait kiszolgáló dolgozók pedig arany-fekete összeállítású bajor ruhát kapnak.

A Lufthansa várói is feltöltötték már a készleteiket az Oktoberfestre. Az elmúlt évhez hasonlóan több mint 4000 kg húskenyeret, 38 ezer perecet és 750 kg borjúkolbászt szolgálnak majd fel a 2-es terminál 12 Lufthansa várójában. A Lufthansa feldíszített első osztályú várójának Oktoberfest-menüje bajor fesztivállevessel indul, amit narancsos-kakukkfüves lében felszolgált tanyasi kacsa követ. Desszertként sárgabarackos gombócot fogyaszthatnak a várakozók vaníliaszósszal.

Természetesen a nagy távolságú járatok utasai sem maradnak bajor különlegességek nélkül. Az üzleti és az első osztályon az idén különleges bajor dizájn szerint készült, kompakt kozmetikai csomaggal lepi meg őket a Lufthansa.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.