A Lufthansa és a Germanwings együtt növeli kapacitását a téli menetrendben

A Lufthansa és a Germanwings kis mértékben bővíti szolgáltatásait a hamarosan érvénybe lépő, 2013. október 27-től 2014. március 29-ig tartó téli menetrendben. A rendelkezésre álló üléskilométerek alapján számított együttes kapacitásuk 1,1 százalékkal bővül.

Ez a növekedés a nagyobb méretű repülőgépek üzembe állításának köszönhető. A Germanwingsszel együtt a Lufthansa az úti célok még szélesebb körét kínálja ügyfeleinek: 81 országban összesen 211 várost. (Ebből a Lufthansa 199, a Germanwings 64 célállomást szolgál ki, összesen heti 12 162 járattal.) A légitársaság-csoport (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings és Swiss) együtt 274 úti célra repül 106 országban, négy kontinensen, és saját szolgáltatásai mellett számos codeshare járatot is üzemeltet.

A Lufthansa hosszú távú flottájának két zászlóshajóját, az Airbus A380 és a Boeing 747-8 modellt állítja szolgálatba a téli menetrend távolabbi úti céljai felé : előbbi már szeptember vége óta hetente ötször repül Frankfurtból Sanghajba, a B747-8 szintén szeptembertől szolgálja ki a Frankfurt-Mexikóváros viszonylatot, de a téli menetrend érvénybe lépésétől kezdve Frankfurtból Chicagóba is repül majd.

Az erősödő keresletre reagálva a Lufthansa napi gyakoriságúra sűríti járatait Frankfurtból Philadelphiába és a szaúd-arábiai Dammamba és az idén télen is folyamatosan közlekedik majd Münchenből Fokvárosba. Az oroszországi Szocsiba Airbus A321 fog repülni a január 24. és a március 17. közötti időszakban. Ugyanakkor pénzügyi okok miatt megszűnnek a Libreville-be (Gabon) és Pointe Noire-ba (Kongói Köztársaság) közlekedő járatok.

 

A hamburgi és berlini járatok átadása a Germanwingsnek

A Lufthansa európai átszállás nélküli (point-to-point) járatai közül több is átkerül a téli váltáskor a Germanwings menetrendjébe. A Ger­manwings a Lufthansa minden olyan európai járatát átveszi, amely nem a frankfurti vagy a müncheni légi csomópontról indul. A jelenlegi tervek szerint 23, korábban Hamburgból és Berlinből kiszolgált úti cél kerül át a Germanwingshez, fokozatosan. A következő hónapokban az alábbi Hamburgból támogatott célállomásokat vezetik át a Germanwings menetrendjébe: Amszterdam, Birmingham, Budapest, Genf, London, Madrid, Milánó, Manchester, Oslo, Párizs, Stock­holm és Zürich. A járatok átvétele a téli menetrend végén, 2014 márciusában fog lezárulni. A Berlinből induló utasok az idén télen Birminghambe, Bolognába, Bukarestbe, Genfbe, Hel­sinkibe, Londonba, Malagára, Nürnbergbe, Rómába, Milánóba és Bécsbe repülhetnek a Germanwingsszel. Itt 2014 nyarán zárul majd le az összes közvetlen járat átadása. A Germanwings a Lufthansa Düsseldorfból induló közvetlen járatait is átveszi, terv szerint a 2014-es nyári menetrend érvénybe lépésének időpontjáig. Az átállás után a Lufthansa automatikusan átvezeti a Germanwings nyilvántartásába a foglalásukat korábban végrehajtó Lufthansa-utasok jegyét.

 

Részletes úti terv a Lufthansa Journey Plannerrel

A Lufthansa utasai a jövőben még könnyebben megtervezhetik utazásaikat. Az iparágban elsőként a légitársaság új online tervezőeszközt kínál számukra. A Journey Planner alkalmazással az utasok „ajtótól ajtóig”, könnyedén megtervezhetik az útvonalat, azon belül a különféle közlekedési eszközök használatát. A Lufthansa www.lufthansa.com/door-to-door címen elérhető menetrendje mellett a felhasználók a repülőtéri transzferhez rendelkezésre álló összes közlekedési lehetőséget megtekinthetik (pl. vonat, gépkocsi, komp, metró vagy séta). Ha valaki például a kölni katedrálistól a New York-i Central Parkba szeretne eljutni, a Journey Planner minden részletet feltüntetve megmutatja neki az utat. Az új online utazástervező eszköz a Lufthansa Csoport által üzemeltetett járatokon kívül több mint 600 városi és tömegközlekedési rendszer, valamint számos vasút- és hajótársaság menetrendjéről is tájékoztatást ad. Ez is bizonyítja, hogy a Lufthansa számára fontos a többféle közeledési eszközt ötvöző intermodális utazás támogatása.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.