A Lufthansa Csoporté az év Eco-légitársasága díj

Az amerikai Air Transport World szerkesztősége másodszor ismerte el a légitársaság úttörő szerepét a környezet- és éghajlatvédelmi tudatosság terén.

A Lufthansa Csoport a fenntartható és felelős üzletvitelt szilárdan beépítette stratégiai alapelvei közé, és a légitársaság három éven belül második alkalommal tudhatja magáénak a rangos díjat. Az elismerést a Washingtonban tartott 41. légiközlekedési ipar eredményeit értékelő díjátadón (Annual Airline Industry Achievement Awards) vehette át a Lufthansa.

A díj elnyeréséért leadott pályázatában a Lufthansa a csoport stratégiai környezeti programjával nyűgözte le az ATW szerkesztőségét. Ennek célja a környezet- és éghajlatvédelmet előtérbe helyező fenntartható mobilitás megteremtése – ez egyúttal kulcsfontosságú eleme a Lufthansa Csoport teljes, ez irányú tevékenységének is. A légitársaság számára fontos prioritás ezen a területen, hogy folyamatosan beruházzon hatékony, alacsony zajkibocsátású repülőgép-flotta megteremtésébe, valamint a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot és kevesebb széndioxid-kibocsátást célzó különböző programokba.

A Lufthansa 2025-ig 263 új, csúcstechnológiát képviselő repülőgépet vesz át, listaáron mintegy 37 milliárd euró értékben. A vállalat aktívan támogatja az alternatív üzemanyagok terén folyó kutatásokat, 2011-ben a világon elsőként tesztelt hosszú távon bioüzemanyaggal működő járatot, a gép mindenfajta meghibásodása nélkül. 2015 tavaszától a légitársaság biokerozin keverékkel üzemelteti repülőgépét az oslói repülőtéren.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.