A Germanwings a Tegel repülőtérre költözik Berlinben

A téli menetrend életbe lépésével egyidejűleg, 2012. október 28-tól a Germanwings berlini járatait – a német főváros új repülőterének megnyitásáig – a Berlin-Tegel repülőtérről indítja majd. A diszkont légitársaság repülőgépei eddig anyavállalatától, a Lufthansa-tól eltérően Berlin-Schönefeld-re közlekedtek.

A téli menetrend életbe lépésével egyidejűleg, 2012. október 28-tól a Germanwings berlini járatait – a német főváros új repülőterének megnyitásáig – a Berlin-Tegel repülőtérről indítja majd. A diszkont légitársaság repülőgépei eddig anyavállalatától, a Lufthansa-tól eltérően Berlin-Schönefeld-re közlekedtek.Az átköltözés következtében a legnagyobb német légitársaság teljes berlini útvonalkínálata egyetlen repülőtéren koncentrálódik, amely jelentős mértékben megkönnyíti az utasok számára utazásuk tervezését.
A Tegel repülőtéren ráadásul mindkét légitársaság kínálatát könnyedén össze lehet egymással hangolni: néhány hónapja lehetőség nyílt arra, hogy az utasok a Lufthansa és a Germanwings járatait egyetlen repülőjegyen egymással kombinálják és zökkenőmentesen átszálljanak a másik légitársaság járatára. A Germanwings és a Lufthansa járatait ráadásul egymáshoz igazították a Köln-Berlin és Stuttgart-Berlin útvonalon.  A Germanwings utasai további előnyöket élveznek azzal, hogy a diszkont légitársaság a téli menetrendben átköltözik a Tegel Repülőtérre, hiszen innen könnyebben jutnak a belvárosba, amely fontos szempont lehet pl. egy üzleti utazás esetében.
A Germanwings diszkont légitársaság a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Köln/Bonnba és Stuttgartba indít közvetlen járatokat.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.