17 százalékkal több utas a Wizz Airnél

Az egy évvel korábbinál mintegy 17 százalékkal többen, 12,5 millióan utaztak a WizzAir diszkont légitársasággal az áprilisban kezdődött 2017-es pénzügyi év első felében – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A légitársaság nem auditált adatai szerint a jegyeladásokból származó bevétel 4,1 százalékkal 567,2 millió euróra, a teljes árbevétel pedig 10,1 százalékkal 921,1 millió euróra nőtt a szeptember 30-án zárult első fél évben.

A társaság egyúttal rekord, 253,3 millió eurós nyereséget ért el a vizsgált időszakban, ami az előző év azonos időszakához képest 39,1 százalékos bővülés. A torzító tényezőktől megszűrt profit pedig 12,5 százalékkal, 231,6 millió euróra nőtt. A WizzAir egész évre változatlanul 245-255 millió eurós tisztított eredményre számít.

A Brexittel kapcsolatban a vezérigazgató megjegyezte: a brit kilépés eredményeként a légitársaság a 30 százalékos kapacitásnövelési terveit felére csökkentette, ugyanakkor még mindig robusztus keresletet tapasztalnak. Az Egyesült Királyság még mindig fontos piac a WizzAir számára, a gyenge font viszont nem segíti a bevételeket.

A vezérigazgató szerint Közép-Kelet-Európa további lehetőségeket rejt magában, ahol a legalacsonyabb árakat hozó üzleti modell tud sikeres lenni. További növekedési potenciált jelenthetnek például a székallokációhoz, valamint a csomagokhoz köthető bevételek – mondta, ám megjegyezte azt is, hogy mivel az utasok egyre átgondoltabban kezelik csomagjaikat, gazdaságosabban pakolnak, így e területen korlátozottak a bevételnövekedési lehetőségek.

A WizzAir, mint a régió jelenlegi vezető légitársasága, 73 repülőgéppel üzemel, amelyek 130 repülőtérre szállnak le, 38 országban. A cég 70 új útvonalat vezetett be az első fél évben.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.