10 új repülőgépről állapodott meg a Wizz Air

A Wizz Air eladás/visszlízing megállapodást írt alá a kínai BoCommal (Bank of Communications and Financial Leasing Co., Ltd.), és véglegesítette korábbi üzemeltetési lízingmegállapodását a BOC Aviationnel.

A két megállapodás együttvéve 10 új repülőgépre szól. Ebből a BoComm és a Wizz Air nyolc új gépre szól, amelyben kettő A320-200 és hat A321-200 típusú repülőgép lesz, ezek várhatóan 2017 szeptembere és 2018 júniusa között érkeznek meg. A lízing időtartama kilenc év lesz. A BOC Aviation és a Wizz Air pedig a korábban bejelentett megállapodást írta alá, amely egy új Airbus A321-200 és egy új A320-200 típusú repülőgépre szól. A gépek 2017 januárjában és júniusában érkeznek majd.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a pekingi aláírási ceremónián elmondta: a Wizz Air hagyományosan és stratégiai szinten jelen van a kínai finanszírozási piacon, és ezt a szoros kapcsolatot a jövőben is fenn kívánjuk tartani. A mai bejelentéssel a Wizz Air 2018-ig biztosítja növekedését, amikor is a flotta eléri a 100 repülőgépet. Eközben a kapacitás több mint 30%-kal növekszik, ami megerősíti a vezető pozíciót a közép- és kelet-európai diszkont légiközlekedési piacon.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.