Szekszárdi – kulcs a szívedhez

Az utóbbi években itthon is egyre keresettebbek a könnyen fogyasztható, gyümölcsös ízű borok, ennek pedig jelentős szerepe van a szekszárdi borok növekvő népszerűségében. A borvidék kínálatát felvonultató borbemutatón ezt bizonyítják a szekszárdi borászok május 23-án Budapesten.

Az immár nyolcéves hagyománnyal bíró, tavasz végi fővárosi borkóstolónak a szekszárdi borászok 2014-ben új nevet adtak: Szekszárdi – kulcs a szívedhez. Az elnevezés arra utal, hogy a borvidék boraiban rejlő szerethetőség nem új keletű, a modern bortörténelemhez kapcsolódó érdem, hiszen Hamvas Béla már 1945-ben így írt a szekszárdi borokról A bor filozófiája című könyvében: „A Szekszárdi kifejezetten nőbor, éspedig leginkább huszonhét-huszonnyolc éves asszonyhoz hasonítanám, erejének és szépségének teljességében…”

Mindennek megvalósulásához a borvidék klimatikus és földrajzi adottságai mellett a borászok szemléletmódjára is szükség van. A helyi pincészetek az érvényesülés lehetőségét abban látják, hogy szívesen és büszkén készítenek a szőlőből származó gyümölcsös illatokat és ízeket középpontba állító borokat. Nem véletlen, hogy a borvidék egyediségét a kadarkán, a kékfrankoson és a szekszárdi bikavéren keresztül látják megmutathatónak. E három bortípus jellemzője, hogy bár magas minőségű tételei megfelelő körülmények között tárolva sokáig érlelhetőek, többségük már fiatal korában jól fogyasztható.

Mindezekről a gyakorlatban is tapasztalatokat szerezhetnek azok a borkedvelők, akik május 23-án ellátogatnak a Corinthia Hotel Budapestben megrendezett borvidéki borbemutatóra. A Szekszárdi – kulcs a szívedhez elnevezésű esemény keretein belül 17:00-21:00 között lehet megkóstolni húsz helyi pince és egy pálinkaház három-három tételét. A jegyvásárlással és a rendezvénnyel kapcsolatban további információkat a www.kulcsaszivedhez.hu oldalon találni.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.