Új Air France fedélzeti menü Michelin-csillagos séfektől
Az Air France bemutatta új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatát, amelyet két Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állítottak össze.
A francia légitársaság prémium utazási osztályain novembertől februárig kínálja a két, Michelin-csillagos séf által készített ételeket. Az Air France közleménye szerint a hosszú távú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining kultúrát hirdetik.
Háromcsillagos gasztronómia a La Premiére osztályon
Az exkluzív első osztályon utazók a három Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és az általa vezetett Servair Culinary Studio által készített ételeit élvezhetik. A szezonális termékekből hatfogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:
- Zöldség lasagne metélőhagymakrémmel
- Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával
- Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával
- Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal
- Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel
- Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval
Fine dinging a Business osztályon
Az üzleti osztály számára most készít először két Michelin-csillagos séf ételeket, Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel.
- Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricottakrém
- Zöld rizotto, zöldséges bolognai ragu
- Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal
- Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös rizottóval
- Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval
- Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel
- Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval
- Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel
Régis Marcon
Az 1995-ös Bocuse d’Or nyertese, három Michelin-csillagos séf, aki a francia kulinária történetét testesíti meg. Többet jelent, mint stílust, vagy időszakot, az által képviselt konyhaművészet a saját történetét meséli el, amely családi hagyományokból ered. A család éttermét Saint-Bonnet-le-Froidban 1979-ben vette át, azóta is ő a tulajdonos, napjaink egyik legjobb séfje lett, aki nagy hangsúlyt fektet a regionális alapanyagok és a gomba használatára.
Mathieu Viannay
A két Michelin-csillaggal rendelkező séf a Meilleur Ouvrier de France verseny 2004-es győztese. Mindig nagy gourmet-nak számított, nagyon kedveli a kifinomult ízeket, és szintén fontosnak tartja a helyi termékek használatát, a tradicionális receptekbe mindig belecsempész némi modernséget. Ezek után magától értetődő lépés volt, amikor átvette Eugenie Brazier kultikus éttermét, a “La Mére Brazier”-t, amely idén ünnepli századik születésnapját. Mathieu Viannay készíti a kobei Hotel Portopia szállodában található “Trente en Un” étterem menüjét, emellett a párizsi La Samaritane luxus áruház éttermeit is koordinálja.