Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont

Tavaly szeptember 17-én nyílt meg a nagyközönség előtt Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont.

A helyszínről:

2017 nyarán fejeződött be a Hegyvidéki Önkormányzat beruházásában a műemlékvédelem alatt álló, egykori lóvasút végállomásának épületének korhű rekonstrukciója a Zugligetben. Az épület felújítása eredeti állapotának megfelelően, de a mai kor követelményeihez igazítva történt. Az egykori nyitott várócsarnok – amit oldalról csak üvegfal határol – ismét eredeti szépségében látható. Az épület a föld alatt, a pinceszinten bővült, valamint a hegyoldalba süllyesztve egy új, többfunkciós épületrész jött létre.

Lóvasút
Az egykori lóvasút végállomásának épülete Zugligetben

Termek, befogadóképesség:

A megújult műemlék épületben a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény kiállításai láthatóak, valamint múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, a raktáraknak és irodáknak, továbbá a Normafa alsó kapujaként információs pontnak és egy vendéglátóhelynek is itt biztosítanak helyet. Az épület mögött kialakított új, modern épületszárnyat egyebek mellett multimédiás oktatóteremként, tudományos kutatóhelyként, filmvetítések és kisebb konferenciák helyszíneként lehet használni.

Kinek ajánlott:

Az épület igazi különlegességnek számít, ezért közepes létszámú sajttájékoztatókhoz, konferenciákhoz kifejezetten ideális. Sok üvegfelületével olyan, mintha a zöldben, a természetben ülne a vendég. Aki új, eredeti, érdekes helyszínt keres, annak mindenképpen érdemes megnéznie.
Hátránya ugyanakkor a távolság, a jó közlekedés ellenére vélhetően sokakat elrettent az épület elhelyezkedése.

Lóvasút
Az épület igazi különlegességnek számít

Megközelítés:

A Lóvasút környékén a parkolóhelyek száma korlátozott, érdemes a Nyugati Pályaudvartól induló 291-es járatot igénybe venni a látogatás során. A Széll Kálmán térről a 22-es buszcsalád (22, 22A, 222) járataival érhető el legkönnyebben az épület (Labanc utcai megállótól pár perc séta).

Info:

1121 Budapest, Zugligeti út 64.
+36 1 319 9854
info@lovasut.hu
+36 20 458 8339

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.