Új generációs Toshiba tabletek Európában is

Európában is piacra dobja legújabb táblagépét a Toshiba. Magyarországon 2011 második negyedévére ígérik.

„Míg a Folio 100 olyan felhasználóknak készült, akik elérhető árú, alapvető multimédiás funkciókat ellátó, és internetböngészési képességeket is biztosító táblagépet szeretnének, addig az új változat kifinomultabb hangzásával és videós képességeivel, továbbá fejlettebb hardveres jellemzőivel inkább a táblagépek felső kategóriáját képviseli” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. A többféle színben elérhető hátlapnak köszönhetően a tabletek még inkább illeszkednek a felhasználók igényeihez.

Új táblagépe elkészítésénél a Toshiba nagy hangsúlyt fektetett a fejlett video-, hang- és internetes élmények fejlesztésére. A tabletben egy kétmagos NVIDIA® TegraTM 2 processzor, valamint egy 10,1 hüvelyk (25,7 cm) átmérőjű multi-touch kijelző kapott helyet. Utóbbi 16:10-es kijelzőformátum mellett 1280 x 800 képpontos felbontást nyújt, ezzel elegendő teret biztosítva a webhelyek álló vagy fekvő tájolású megjelenítéséhez, továbbá a videók és a játékok „moziszerű” élményéhez.

A tablet Adaptive Display technológiája folyamatosan a környezeti fényviszonyokhoz igazítja a fényerőt és a kontrasztot, így a legjobb képmegjelenítést biztosítja a paraméterek kézi módosítása nélkül. Emellett a táblagép alapfelszereltségének része a Toshiba Resolution+TM technológia, amelynek segítségével feljavítható a normál felbontású videók minősége, jobban kihasználva így a tablet nagyfelbontású kijelzőjének képességeit. A páratlan hangélményt a Toshiba hangjavító technológiái biztosítják, amelyek a hangkimenetet az adott körülményeknek megfelelően optimalizálják, így a táblagép sztereó hangszórói kiváló minőségben keltik életre a zenék, videók és játékok hangzását.

A Toshiba új táblagépe támogatja a mobil szélessávú (3G) technológiát , valamint beépített giroszkóppal, gyorsulásmérővel, GPS-vevővel, továbbá egy két megapixeles előlapi-, valamint egy öt megapixeles hátoldali kamerával is rendelkezik. A tablet számos csatlakozási lehetőséggel és csatlakozóval is szolgál, így tökéletesen illeszkedik mindennapi digitális életünkhöz. A fényképek és videók HDMI-csatlakozó segítségével oszthatók meg az arra alkalmas tévéken, továbbá az USB 2.0-csatlakozóval külső merevlemezek és fényképezőgépek is csatlakoztathatók hozzá, míg a mini USB révén a tablet akár USB-s adattárolóként használható. SD-kártya-olvasója további tárhelybővítésre, ill. további adatmozgatásra is lehetőséget nyújt. A táblagép a 802.11n WLAN vezeték nélküli hálózatokat szintén támogatja.

A tablet egyrészt hozzáférést biztosít a Google AndroidTM Market szolgáltatáshoz, továbbá annak kiegészítéseként a Toshiba Places-hez is, ahonnan a Toshiba saját alkalmazásait tudjuk letölteni. Így a felhasználók könnyebben találhatnak a 10,1” (25,7 cm) átmérőjű kijelzőre optimalizált alkalmazásokat. A Toshiba Places egy egyszerűen használható megosztási szolgáltatást is kínál, amellyel a felhasználók egy felhőalapú rendszerbe tölthetik fel tartalmaikat, illetve tehetik azokat elérhetővé barátaik és családtagjaik számára.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.