Tudnivalók a PayPassról

Egy érintéssel működő MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ bankkártyákat, matricákat vagy órákat már 2009 óta bocsátanak ki hazai bankok. Jelenleg közel 600 ezer ilyen bankkártya van forgalomban Magyarországon, amelyet közel 17 ezer kártyaelfogadó terminálnál használhatnak fel tulajdonosaik.

A MasterCard fogyasztói felmérése szerint azonban a fogyasztók sok mindent nem tudnak még a PayPass technológiáról.

A MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ egy olyan korszerű, egy érintéssel működő, bankkártya alapú fizetési technológia, amely megkönnyíti és felgyorsítja a fizetést. A MasterCard öt tudnivalót gyűjtött össze a PayPass-ról, amelyek segítenek megismerni a gyors, egyszerű és biztonságos technológiát.

1. Egy mobilalkalmazás segítségével könnyű megtalálni az elfogadóhelyeket?

Gyakori kérdés, hogy hol fogadják el a MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ bankkártyát. Kevesen tudják, hogy a MasterCard Androidon és iOS-en elérhető, ingyenes PayPass Locator mobilalkalmazása éppen arra szolgál, hogy könnyen megtaláljuk a környékbeli PayPass elfogadóhelyeket akár kategóriák szerint csoportosítva. Az alkalmazás például megmutatja a közelben lévő PayPass-elfogadó éttermeket.

2. Több nyári fesztiválon is használható!

Ha már a zsebben ott lapul az egy érintéssel működő kártya, óra vagy matrica, jó tudni, hogy több nyári fesztiválon, így a VOLT-on, a MasterCard Balaton Soundon és a Sziget Fesztiválon is használhatjuk a MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ bankkártyákat. Ezeken a fesztiválokon ugyanis készpénz használata nem lehetséges, a rendezvények belső rendszerű kártyájára pedig külön ügyintézéssel pénzt kell feltölteni, hazamenetelkor pedig a visszaváltásról is gondoskodni kell. Mindez kiváltható a MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ bankkártya használatával, ami gyors, kényelmes és biztonságos fizetést tesz lehetővé a fesztiválokon. Indulás előtt ellenőrizze elérhető egyenlegét a kártyán, majd állítsa be a vásárlási limiteket is, hiszen a fesztiválon akár 10-15 kisebb vásárlásra is szüksége lehet naponta! A limitet beállíthatja telefonon, vagy személyesen a kártyakibocsátó bankjában, de akár internet- vagy mobilbankján keresztül is.

3. Nem csak kis összegű fizetésekre jó!

A PayPass legfontosabb tulajdonsága, hogy gyors, kényelmes fizetést tesz lehetővé, hiszen a bankkártyát vagy egyéb fizetési eszközt a vásárló érinti a terminálhoz, nem kell átadni a pénztárosnak. 5000 Ft alatti vásárlásoknál PIN-kód megadására sincs szükség, e feletti összegnél a hagyományos kártyás fizetéshez hasonlóan a kártyabirtokosnak meg kell adnia a PIN- kódját. Sőt, a MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ kártyák hagyományos elfogadóhelyeken is használhatóak, így természetesen lehetséges a készpénzfelvétel is az ilyen típusú kártyával.

4. Nem csak kártya alakban létezik

A magyar kártyabirtokosok nem csak bankkártya formájában élvezhetik az egy érintéssel működő fizetés előnyeit, hanem más MasterCard® vagy Maestro® PayPass™ eszköz segítségével. A több hazai bank által is kibocsátott, fizetésre is alkalmas karóra, vagy matrica mindig kéznél van, ha vásárlásra kerül sor.

5. A PayPass elfogadóhelyeken megnyitják a lehetőséget a mobilfizetés felé

Kevesen tudják, hogy a PayPass kártyák elfogadására alkalmas terminálokon valósulhat meg a következő újdonság, az üzletben történő mobilfizetés, ezek a terminálok ugyanis képesek fogadni az NFC képes telefonok jeleit. Magyarországon jelenleg 17.000 PayPass elfogadóhely van, míg Európában 420 ezer üzletben van ilyen terminál – miközben számuk folyamatosan bővül.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.