Sokan még mindig papírokkal utaznak

A TripIt felmérése szerint ugyan az utazások száma idén nőni fog, ám maguk az utazók még mindig a hagyományos, rendszerint papíralapú dokumentumokban bíznak és nehezen használják az új technológiákat.

A megkérdezettek mindössze 35 százaléka használ például mobiltelefonos applikációt utazásuk adatainak nyilvántartására, mások inkább a kinyomtatott papírlapokat hordozzák magukkal, esetleg telefonjukon keresgélnek e-mailjeik között.

Miközben évente több mint 9 millióan használják a TripIt-et, a felmérés rávilágít, hogy sokan még mindig ragaszkodnak régi szokásaikhoz. Pedig a rendszer használata roppant egyszerű: telepítés után e-mailben el kell küldenünk a rendszernek legközelebbi utazás(aink) foglalását, amely azonnal részletes adatokkal megjelenik telefonunkon.

A TripIt egy másik kutatása pedig arra világított rá, hogy a szabadidős utazók 63, az üzleti utazók 56 százaléka a tavalyinál több utat tervez idén, 32, illetve 35 százalékuk marad a tavalyi számoknál, csökkenést mindössze csak 5 és 3 százalék vár.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.