Elektromos autó töltő nyílt az M7-esen

Az M7-esen utazók ezentúl a főváros és a Balaton között is feltölthetik elektromos, illetve tölthető hibrid gépjárműveiket: a székesfehérvári pihenőben, az Albapark autópálya-étterem parkolójában felszerelt készüléket reggel 7 és este 8 óra között bárki térítésmentesen igénybe veheti.

A töltő 400 voltos, maximálisan 22 kW kapacitású, és 2-es típusú csatlakozó szükséges hozzá. A próbaüzem elmúlt két hete alatt a jelenleg forgalomban lévő tölthető autók közül a legismertebb típusok – Tesla, Nissan Leaf, Renault Zoé, Volkswagen Golf GTE – gond nélkül igénybe vették az ingyenes szolgáltatást. A gyorstöltő a tapasztalatok alapján mintegy 60 perc alatt képes annyira felölteni a járművet, hogy a következő elektromos töltő állomást (Siófok), illetve a Balaton nyugati medencéjét biztonságosan elérje. A Balaton térségében ez Fonyódig, illetve Hévízig elégséges energia, míg Budapesten körülbelül a Római partig lehet egy órányi töltéssel eljutni, de egy Tesla akár Szlovéniáig is képes ennyi energiával haladni, ám ez utóbbi teljes feltöltéshez nagyságrendileg 3 óra szükséges.

Aki igénybe szeretné venni az ingyenes töltési lehetőséget, annak Budapest felől érkezve már az 58-as kilométernél a fehérvári pihenőhely felé kell kihajtania. A Balaton felől érkezve a 60-as kilométernél kell letérni, majd az M7-es feletti hídon áthaladva, az autópálya északi pihenőjében kell keresni a töltőt. A szolgáltatás ingyenes, nincs éttermi fogyasztáshoz kötve, mindössze az Albapark pénztárosától kell elkérni a töltéshez szükséges zsetont. Az esetleges torlódások elkerülése érdekében az étterem javasolja, hogy a nyári csúcsforgalom idején az elektromos autó tulajdonosok lehetőleg délelőtt 11 óra előtt, vagy délután 3 óra utánra tervezzék az érkezést.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.