Vasútállomásból szálloda

Elhagyott történelmi vasútállomásokból varázsoltak szállodát három amerikai nagyvárosban.

Az Egyesült Államokban a vasúti közlekedés leépülésével párhuzamosan számos patinás vasútállomás vált feleslegessé. Miközben több épület az enyészeté lett, másikat új funkcióval láttak el, például szálloda lett belőlük.

A USA Today cikke három példát hoz a példaértékű felújítással kombinált funkcióváltásról. Mindhárom egykori állomás tagja a Historic Hotels of America szakmai szervezetnek.

vasútállomás
Union Station Hotel Nashville

Üvegkupola és neoromán torony is díszíti az 1900-ban emelt épületet, amelyet 1970-ben mentett meg az enyészettől egy befektetőcsoport. A felújítás eredményeként 1986-ban nyílt meg a hotel az épületben.

vasútállomás
St. Louis Union Station Hotel

Eredetileg 1894-ben épült utazási központként, később egészült ki a vasútállomással. Egy időben ez volt nemcsak az Egyesült Államok, hanem a világ legnagyobb és legforgalmasabb vasúti terminálja, ahol egyszerre akár 100 ezer ember is megfordult.

Az épület 1978-tól 1985-ig üresen állt, azóta kereskedelmi, vendéglátóipari központként funkcionál, benne az ikonikus szállodával. A hotel 75 eredeti szobáját, amelyben egykor az átutazó vasúti dolgozók szálltak meg, teljes mértékben renoválták. Hamarosan átadják a komplexumban a St. Louis Aquariumot, benne egy óriási cápatartállyal.

 

büfékocsi
Akinek kedve támad, magának csapolhatja a sört a helyreállított büfékocsiban

1909 és 1970 között fontos gyűjtő-elosztó pontja volt a dél felé induló vonatoknak a Terminal Station Tennesseeben. Naponta több mint 50 vonatot is fogadott az állomás, aztán 1970-ben bezárták. Helyi befektetők szabadidős komplexumként nyitották meg újra a legendás gőzmozdonyról elnevezve. z épületben kialakított hotel egyik legérdekesebb látnivalója a Chattanooga Choo Choo gőzmozdonyos vonat helyreállított változata.

 

Forrás: turizmus.com/USA Today

 

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.