Tovább épül a golfparadicsom Zalacsányban

Az első szakasz befejezése után tovább bővül a zalacsányi golfcentrum. Hamarosan elkezdik egy wellnessközpont, a gyógyvizes tó és a hozzá kapcsolódó ötcsillagos hotel építését.

Minimum 3000 eurós, azaz több mint egymillió forintos négyzetméteráron keltek el a Zala Springs Golf Resort lakóegységei. Az ország egyetlen nemzetközi színvonalú golfpályafejlesztésének első szakasza lezárult. A pályát 2015-ben nyitották meg, azóta több lakóépületet, klubházat és éttermet adtak át, és hamarosan elstartol egy ötcsillagos hotel építése amit egy termálvizes tó mellé terveznek.

A Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó 160 hektáros terület fejlesztésére eddig mintegy 9 milliárd forintot fordítottak – bankhitel igénybe vétele nélkül. A külföldi golfozók körében már most is nagy népszerűségnek örvendő Zala Springs Golf Resort teljes kiépítése azonban mintegy 77 milliárd forintos nagyságrendet érhet el. Ebből ötszáz lakóegységet – lakást és villákat – ötcsillagos szállodát, villákat, üzleteket, wellnessközpontot, éttermeket és más prémium szolgáltatásokat hoznak létre. A beruházás így joggal nevezhető Közép-Kelet Európa legjelentősebb turisztikai fejlesztésének.

Jövőre tervezik a wellnessközpont átadását, amit a hotel és további lakóegységek követnek. A golffalu most átadott harmadik condominium épületében 18 darab 1 és 2 hálószobás lakást alakítottak ki. A legkisebb 57, a legnagyobb pedig 186 négyzetméteres, áruk 176 000 és 675 000 euró között mozog. A jövendő lakókat és befektetőket legjobban Európa egyik legszínvonalasabb és legszebb golfpályája vonzza, amelyet
Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. A Zala Springs vendégei elsősorban a környező országos golfosai, a mintegy 6000 szlovén játékosból például már ezren felkeresték a zalacsányi centrumot.

Szerző: Szakonyi Péter
Forrás: turizmus.com

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.