Lady Gaga és Alice csodaországa Mallorcán

A világhírű Marcel Wanders holland belsőépítész nevéhez fűződik a legújabb mallorcai Ibero Star szálloda enteriőrje.

Újabban mind fontosabb szerepet kap a design és a belsőépítészet egy butikszálloda megnyitásánál – ezzel ki lehet tűnni, no meg, egyéniséget adni egy-egy hotelnek.

Az alltomresor.se cikkírója Lady Gaga bohém stílusához hasonlítja a szálloda lakosztályainak miliőjét. Az rögtön az első fotókon látszik, hogy egyedi design darabokról van szó, nem véletlen, hogy az üzemeltetők kifejezetten felnőtteknek ajánlják a szállodát: 16 éven felüliek laknak majd itt, ezek a bútordarabok, lámpák és egyéb kiegészítők ugyanis igen drágák.

Az Iberostar Grand Hotel Portals Nous Palma legtöbb szobája lenyűgöző kilátást nyújt a Földközi-tengerre és a Portal Nous hangulatos öblére. A hajdani szálloda mára teljes felújításon ment keresztül, főleg a lakosztályok arattak nagy szakmai sikert.

A tavaly megnyílt Marcel Wanders belsőépítész által készített design lakosztályban például minden hófehér, amit csak kiemel a hatalmas sárga lámpa fénye. Mintha Alice-nél járnánk Csodaországban – a falon egy hatalmas kék, szem alakú műtárgy gondolkodtat el, amely mintha mindent látna. A szálloda nyolc lakosztályának mindegyike különféle téma és stílus köré rendeződik, az egyikben helyet kap a ma oly divatos, szoba közepén elhelyezett fürdőkád is. A spa wellness és fitnesz részleg szintén avantgard szellemiségű.

A szálloda erős környezetvédelmi szemléletben üzemel, a jövőben teljesen mellőzni kívánják a műanyag és papírszemetet. A munkavállalók ruháit újrahasznosított anyagokból készítik, és az étterem nem szolgál fel tonhalat, amelynek halászata mára ellenkezik számos állatvédelmi előírással.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.