JW Marriott Marquis, Dubai

A világ legmagasabb (72 emeletes) szállodájába már a megérkezés is élményszámba megy.

Első benyomások: Az éjfélkor a bejárat előtt sorakozó limuzinok közé begördülő taxiból kiszállva jómagam is épp a Guinness-rekord plakettjébe botlom, ami tanúsítja, hogy a 355 méteres ikertornyoknál nincs feljebb törő szállodai épület a világon.

Bent nagy a nyüzsgés, amit egyrészt a későn leszálló gépek közönségének, a légitársaságok személyzetének, valamint a szálloda bárjaiból szállingózó vendégeknek köszönhető. A check-in mégis viszonylag flottul megy, és nagy meglepetésünkre bejelentkezésünket egy magyar recepciós is segíti.

A szobák: A nagy magasságok leküzdése és a vendégek hatékonyabb közlekedése érdekében a szálloda tervezői kétfajta liftet állítottak szolgálatba. Az egyik csak a 35. szintig közlekedik, a másik viszont a földszintről indulva csak e felett áll meg, így a vendégek a szobaszámuknak megfelelő felvonót választhatják.

A szálloda 1600 (!) szobájának mindegyike hatalmas alapterületű, itt akár több héten keresztül is otthonosan érezhetjük magunkat. Vezérlésük (világítás, tv, légkondicionálás, ébresztő beállítása, stb.) egy, az ágy mellé készített tablet segítségével történik, ami első (és még második) próbálkozásra ugyan bonyolult, de a harmadik napon már kényelmesen kiigazodom rajta.

A fürdőszoba nagyjából akkora, mint egy középkategóriás szálloda teljes lakóegysége; hatalmas zuhanyzó, kád, két fő részére mosdó és tágas terek jellemzik, rengeteg pipere-bekészítéssel.

Vendéglátás: Már a reggelinél szembetűnő, hogy a szálloda vezetői tiszteletben tartják a világ minden pontjáról érkező vendégek eltérő étkezési kultúráját. Így itt a választék a frissen készülő tojásos ételektől kezdve a miso levesen át az ázsiai tésztaételekig terjed, és nem feledkeznek meg a napkezdő egészséges fogásokról sem. No meg persze a glutén- és laktózérzékenyek is megtalálják a számukra ideális verziókat.

A több ezer vendéget egyszerre fogadó szálloda összesen 14 éttermet és bárt kínál azoknak, akik nem szeretnének a nagyjából 15 percnyi sétatávolságra fekvő belvárosban vegyülni. A francia, az indiai, a japán, az olasz, a thai és a nemzetközi konyha különlegességeit felvonultató éttermek mellett igazi kuriózumként a Gardenben perui ízeket találunk, autentikus séffel. Érdemes itt megismerkednünk a dél-amerikai finomságokkal, amelyek nem is állnak távol az európai ízlésvilágtól.

Az esti szórakozásról pedig a szálloda több bárja és sörözője gondoskodik, a 71. szinten lévő Vaultból pedig több mint 300 méter magasból koktéllal vagy pohár borral kezünkben figyelhetjük az örökké nyüzsgő város körpanorámáját. Azt viszont nem árt tudni, hogy Dubaiban alkoholt leginkább szállodákban fogyaszthatunk, ám igencsak borsos áron.

Egyéb szolgáltatások: A szálloda a konferenciák terén is nagyra tör: összesen 32 rendezvényterme 8000 négyzetméternyi területen, a legmodernebb szolgáltatásokat kínálja céges és privát események számára. A munkával eltöltött nap után pedig jól esik elnyújtózni a medence partját vagy felfrissülni a spa-részlegben.

 

Horváth Ágnes

90%
Awesome
  • Design
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.