Butikhotel épülhet az Andrássy úton

Két szomszédos ingatlanból összesen 8000 négyzetméter alapterületű butikhotelt tervez kialakítani egy fejlesztőcég.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. tulajdonába került a Budapest, Andrássy út 80. szám alatti ingatlan – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A butikhotel itt épülne fel.

A BIF az ingatlanért 400 000 darab névre szóló, 100 forint névértékű törzsrészvényt adott a Waybridge Estates Kft.-nek, ezzel a társaság tulajdonában lévő saját részvények aránya 18,83 százalékról 17,28 százalékra csökkent.

A BIF részvényeivel BÉT-en a standard kategóriájában kereskednek, az elmúlt évben a részvények legmagasabb árfolyama 2180 forint, a legalacsonyabb 468 forint volt, a csütörtöki kereskedést a papír a szerdai záró árán, 1970 forinton zárta.

A budapesti székhelyű Waybridge Estates Kft. 2008-ban alakult, saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik. Nyilvános cégadatok szerint a Waybridges Estates Kft. 2016-ban üzleti tevékenységi eredménye 596 ezer forint volt, egyéb bevételből 100 millió forint bevétele származott, adózott nyeresége 316 ezer forint volt.

butikhotel
Két szomszédos ingatlanból 8000 négyzetméteres butikhotelt tervez egy fejlesztőcég. Forrás: Google Street View

Sajgál Gábor, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója a Portfoliónak korábban úgy nyilatkozott, hogy az akvizícióval egy 700 négyzetméteres telken álló 1000 négyzetméteres épület került a társaság tulajdonába, amelynek teljes beépíthetősége 3300 négyzetméter, de a terepszint alatt további 700 négyzetméternyi mélygarázs építésére van lehetőség.

Butikhotel nyolcezer négyzetméteren

Az Andrássy út 82. szám alatti szomszédos ingatlan már eddig is a BIF tulajdonában állt. A BIF célja, hogy a két ingatlant közösen átalakítva egy 8000 négyzetéteres boutique hotelt hozzon létre, bérbe adva azt valamely Budapest iránt érdeklődő szállodaláncnak – tette hozzá a vezérigazgató.

A nagyjából 100 szobásra tervezett hotelnek már idén elkezdődik a tervezési és engedélyeztetési folyamata, a kivitelezést követően pedig 2020 elején nyithatja meg kapuit a vendégek előtt.

A teljes beruházás mintegy 3,5-4 milliárd forintból valósulhat meg – mondta a vezérigazgató a Portfoliónak.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.