A londoni Ritz nem enged a hagyományokból

Kicsit nehéz összeegyeztetni a mai kisgyerekek okostelefonos, öldöklős rajzfilmes világát a decens angol teadélutánokkal, de állítólag nem lehetetlen.

Számos elegáns angol szálloda, a gyerekekkel érkezőknek is javasolja a délutáni teaszertartásokat. Ilyen például a Ritz, a St. James’ Court vagy a Claridge. A héj nélküli kenyérből készült háromszög alakú pici szendvicsek, a mini sütemények és a gyönyörű tálalás állítólag elbűvöli – és meg is nyugtatja – a kicsiket.

A délutáni teát a Ritz 1906-os megnyitása óta szolgálják fel; ez akkora élmény, hogy a tehetős turisták nem győzik eleget fényképezni. A tea persze csak ürügy arra, hogy roskadjon az asztal a finom falatoktól, a füstölt lazacos szendvicsektől az almás pitékig. Itt nem lehet akárhogy megjelenni, a farmer vagy a sportruházat nem kívánatos, és az egészen pici babák sem illenek bele a képbe. Ugyanakkor előre kell foglalni helyet, mert a teázás itt olyan népszerű.

A Brown’s Hotel, ahol annak idején Viktória királynő is szívesen teázott, ideális helyszíne lehet annak, hogy az angliai gyermekeket bevezessék e rituáléba. A mai szülők megnyugodhatnak: a kínálatban már alacsony szénhidrát-, zsír- és cukortartalmú falatkák és mentes élelmiszerek is találhatók. A teaválaszték természetesen nagyon széles.

A St. James’ Court Taj Hotel Alice Csodaországban stílusú teaszalonja a régi Wedgewood porcelánokkal nem éppen kisgyermekeknek való – legalábbis így tűnik elsőre, mivel már hat éves kortól ajánlják.

A szállodák honlapján érdemes érdeklődni a teaidőpontok és árak iránt.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.