Zalakaros Go Bike – Karos idén bringában utazik

Ingyen kerékpár slusszkulcsért cserébe a szállodákban és a Tourinform irodában, kedvezményes bringás belépő az ország első kerékpárbarát fürdőjébe, tematikus GO BIKE masszázs, edukációs túrák a helyieknek, warm-upparty a Tour de Zalakaros 0. napján…– és ez csak ízelítő a Go Bike mozgalom repertoárjából.

Az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés fokozatosan nő a fürdővárosban, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Zalakaroson.

Bringás hétvégére várják a látogatókat

A helyi kerékpáros centrumban közel kétszer annyi bringát adtak ki a látogatóknak, mint egy évvel korábban. A Kis-Balaton kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben kínálnak fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére.

A kiváló adottságokra a város idén még inkább ráerősít, hiszen a folyamatosan fejlődő Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny 2500 indulójával mára az ország egyik legkedveltebb rendezvényévé nőtte ki magát. A június 21-23. között megrendezésre kerülő bringás hétvége már minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak, és valódi megmérettetést a zalai dombokon keresztül 60 és 137 km-en.

Céges időfutam csapatverseny

2019-ben harmadszor kerül megrendezésre a Szabadics Ride – CompanyChallenge céges időfutam csapatverseny, a 0. napon pedig tematikus gasztro programokkal és GO BIKE warm-uppartyvalis bővül idén a bringás jamboree.

A tavalyi rendezvényről a nemzetközi médiumok is beszámoltak:

https://www.youtube.com/watch?v=Y-x_uzBW8B0&feature=youtu.be

A program aktualitását az a határokon átívelő kerékpáros projekt is indokolja, melynek keretében többek között további 3 km kerékpárút kerül átadásra Zalakaroson, 2019 tavaszán.

„A turizmus rekordszámú növekedését prognosztizáljuk idén Zalakaroson, de fontos számunkra, hogy a helyben élők is részesüljenek a turizmus előnyeiből. Szeretnénk a zalakarosiak számára is kedvet csinálni az aktív idő eltöltéséhez, hiszen a fejlesztéseinknek az ő életminőségük javulását is szolgálniuk kell. A projekt keretében a helyi és környékbeli iskolák és intézmények bevonásával szemléletformáló kerékpártúrákat szervezünk, amelyek teljesítésével értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek egyaránt” – mondta el Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.

Speciális szolgáltatások kerékpárosoknak

A fürdőváros küldetésének egyik alapköve, hogy mindenkihez eljuttassa a megelőzés fontosságát, ezért a Zalakarosfürdő, az ország első kerékpárbarát fürdőjeként kedvezményes bringás fürdőbelépővel, GO BIKE vitalizáló masszázs bevezetésével és kerékpártárolókkal áll a kezdeményezés mellé – jelezte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A fürdő kerékpárbarát szolgáltatásait a szálláshelyek is a csomagjaikba építhetik, valamint a recepción „lerakott” slusszkulcsért cserébe ők is adhatnak ticketeket a tematikus csomagot lefoglaló vendégeiknek, amellyel aztán a helyi Tourinform irodában díjmentesen kölcsönözhetnek kerékpárt.

„A kerékpározás támogatása kitűnően illeszkedik a zalakarosi Hat Érzék koncepciónkba, hiszen a program egyik célja, hogy az egészségmegőrzést, mint életformát népszerűsítsük a fenntartható, szelíd turizmus jegyében. A zalakarosi fürdő gyógyító érintései, a zalai erdők és a Kis-Balaton impozáns látványa mellett itt még valóban hallhatjuk a csend hangját, és érezhetjük a levegő illatát” – fogalmaz Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a GO BIKE integrált program ötletgazdája. (X)

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.