Soling Európa-bajnokság Alsóörsön

Május 1. és 5. között Alsóörsön rendezik meg a 2018-as Soling Európa-bajnokságot, amelyen 8 ország 22 csapata, köztük 3 magyar egység indul.

Újabb nemzetközi vitorlásverseny kerül megrendezésre a Balatonon. Május 1-jén kedden kezdődik és 5-ig tart az idei Soling Európa-bajnokság Alsóörsön. „A magyarországi vitorlázás és a versenysport nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a Soling Európa-bajnokságot a Balatonon, azon belül is az Alsóörs Marina kikötőben rendezik. A Magyar Vitorlás Szövetség fontos célja, hogy a jövőben is minél több nemzetközi és hazai versenyre kerüljön sor Magyarországon” – mondta Dr. Kollár Lajos, az MVSZ elnöke.

Soling Európa-bajnokság három magyar csapattal

A Soling Európa-bajnokságon várhatóan 8 ország 22 csapata versenyez majd a végső győzelemért. Nyílt versenyről van szó, ezért az indulók között lesz egy kanadai és egy egyesült államokbeli egység is.

Magyarországot három csapat, a Varjas Sándor – Kovácsi László – Meretei Gábor, a Szűcs István – Gyulai Gábor – Szűcs Péter, valamint a Wossala György – Németh Pepe – Wossala Kristóf trió képviseli. A végső győzelemre esélyesek a magyar egységek mellett a német és ukrán csapatok is. A verseny szervezői összesen 9 futamot terveznek az időjárástól függően, de 4 futam is elég ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen.

Soling
Újabb nemzetközi vitorlásversenynek ad helyet a Balaton

Mi az a Soling?

A Soling egy tőkesúlyos versenyhajó, amelyet a 1972-es németországi olimpiára tervezett a norvég Sverre Olsen Jan Lingével közösen, a nevükből származik a Soling elnevezés. A Soling rendkívül stabil, viharos szélviszonyok között is helytálló hajónak számít. A Soling 1972-től 2000-ig volt olimpiai hajóosztály, az 1996-os atlantai olimpián a Wossala-Vezér-Kovácsi csapat képviselte Magyarországot. Az eddigi legeredményesebb magyar hajók az Európa-bajnokságokon: Wossala-Vezér-Németh csapat kétszeres bajnok, a Litkey-Vezér-Weinhardt és a Gyenese-Vezér-Mónus egység pedig egy-egy Európa-bajnoki címmel rendelkezik.

Soling
A Soling egy tőkesúlyos versenyhajó, amelyet a 1972-es németországi olimpiára tervezett a norvég Sverre Olsen Jan Lingével közösen, a nevükből származik a Soling elnevezés.

Helyszín: Alsóörs Marina, Alsóörs, Vasút utca 7.

Az esemény weboldala: http://soling2018.eu/

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.