Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Vörösmarty téri színes kulturális forgataggal köszönti a tavaszt egészen április 22-ig.

Sokéves tapasztalat, hogy a tavaszi és az adventi vásár a turisták és a családok egyik kiemelten kedvelt célpontja. Budapest Főváros Önkormányzatának célja – és ebben segíti hivatalos turisztikai és kulturális cége a BFTK –, hogy márkaépítő tevékenységével az Európa legjobbjai között számon tartott Budapesten minden évszakban élményekben gazdag programokat kínáljon.

Korunk turistái olyan célállomásokat választanak, ahol izgalmas a A Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a vele egy időben rendezett, a húsvét ünnepkör köré szervezett Budapesti Tavaszi Vásár egymást erősítve teszi még vonzóbbá Budapest desztinációt, erősíti a Budapest brandet.

A tradicionális és az újra gondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

A minőség záloga, hogy már hagyományosan független szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen, legyen szó akár kézműves termékekről, ajándéktárgyakról, akár trendi és kifinomult gasztronómiai különlegességekről.

A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a Kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a húsvéti és pészah ünnepkör hagyományait. Itt a helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

Szerdánként 14-16 óra között ingyenes vásári delikátesz kóstolóval vár mindenkit a vásár kávézója. A kóstolókon különleges ételeket, italokat, a húsvét esetében például kölesből készült vargányás juhhúskását, citromos bárány kolbászkákat, a delikátesznél friss juhsajtokat próbálhatnak ki az érdeklődők. A program részeként minden szerdán két vendéget hívnak a gasztromesterek, akik – a heti tematikához kapcsolódva – mutatják be termékeiket. Április 4-én így Dúzsi Tamás kínálja rosé borait, valamint Csordás László – nemzeti kulturális kincsünk egyik remekét – a karcagi birkafőzés hagyományát mutatja be.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.