Kutyás élménypark nyílik

A napokban elkezdődik a tesztüzeme, pár héten belül pedig megnyílik a több mint ötezer négyzetméteren kialakított kutyás élménypark a Városligetben.

A tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat. A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti.

A park területén a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig „játszótér” és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll. A kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki.

Egyelőre tesztelik az élményparkot. Fotó: ligetbudapest.org

Az élménypark helyén korábban az évek során feleslegessé vált épületek álltak, ezek lebontásával növekedett a zöldfelület. A leburkolt, aszfaltozott területek például nyolcvanezer négyzetméterrel csökkennek, a Városligeti-tó újratervezése után pedig több tízezer négyzetméterrel nagyobb lesz a vízfelület is.

A projekt várhatóan 2020-ra készül majd el, de egy-két évvel tovább is tarthat, mert a közlekedési fejlesztéseknek is össze kell kapcsolódniuk.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.