Ezek a legjobb könnyűzenei fesztiválok Európában

A ShopAlike csapata három különböző szempont alapján elkészítette a 2018-as európai zenei fesztiválok rangsorolását.

A ShopAlike csapata három különböző szempont alapján elkészítette a 2018-as európai zenei fesztiválok rangsorolását. A Sziget a legjobbak között.
Sziget
Sziget 2017

Fesztiválok, melyek a legtöbbet kínálnak a legkedvezőbb áron:

  • Rock for People → 0.34 € előadónkénti ár – A csehek legnagyobb szabadtéri nyári zenei fesztiválja, melyet a Hradec Králové mára már üzemen kívüli repterén rendeznek meg
  • Electric Castle→0.53 € előadónkénti ár – Az erdélyi Bánffy kastélyban megrendezett fesztivál a zene, a technológia és a művészet tökéletes kombinációját kínálja
  • Tomorrowland→ 0.66 € előadónkénti ár – A világ egyik legnagyobb és talán legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja. Még akkor is, ha a jegy ára maga nem olcsó, az árért cserébe közel 400 előadót kínál.

A legnagyobbak (a látogatók száma alapján):

  • Sziget Fesztivál→Természetesen hazánk egyik legnagyobbja sem hiányozhat a rangsorból. Európa egyik legkedveltebb zenei és kulturális fesztiválja. Minden évben augusztusban az Óbudai-szigeten rendezik meg.Tomorrowland→A különleges dekorációiról és hihetetlen energiájáról ismertté vált fesztivált gyönyörű belga tavak, dombok és táj veszi körbe. Tomorrowland 180 ezer ember befogadására képes, akik két hétvége keretén belül élvezhetik az elekronikus zenei előadókat 15 különböző színpadon.
  • Les VieillesCharrues→Franciaország legnagyobb zenei fesztiválja, amely évente több mint 200 ezer embert vonz. Híres nemzetközi művészek, mint Bruce Springsteen, Deep Purple vagy Ben Harper lépett már fel itt. 2018-ban Depeche Mode, Gorillaz és még sok más zenész várható.

A legeredetibb:

  • Secret Solstice→Nyilvánvalóan ez egy olyan fesztivál, ami a megszokottól teljesen eltér. Reykjavikban rendezik meg a nyári napforduló alatt, ami azt jelenti, hogy a fesztivál hétvégéjén a nap soha nem megy le teljesen. Röviden és tömören: 96 óra sötétedés nélküli idő, legalább 100 előadás, és nem utolsó sorban gyönyörű izlandi táj.
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.