Virtuális lesz az idei londoni World Travel Market

Szerző: Szántó Zoltán | Forrás: turizmus.com

40 éves fennállása során először csak virtuális formában rendezik meg idén a világ egyik legjelentősebb turisztikai szakkiállítását, a londoni World Travel Marketet (WTM) és a hozzá kapcsolódó Travel Forward technológiai vásárt.

A virtuális eseményre az eredetileg tervezett időpontban, november 9-11. között kerül sor, a szervezők szeptemberi közleménye szerint azonban a korábbi tervekkel ellentétben teljesen virtuális formában.

A kiállítás igazgatója, Simon Press arra emlékeztetett a szervezők közleményében, hogy ez lesz az első alkalom a vásár 1980-as indulása óta, hogy nem lesz élő esemény.

„Mindent megtettünk azért, hogy „valódi” kiállítást szervezzünk, de az utazási korlátozások folyamatos bevezetése és a világszerte uralkodó bizonytalanság miatt be kellett látnunk, hogy sok külföldi látogató számára nem megoldható a fizikai jelenlét a vásáron. Ráadásul továbbra is bizonytalanság övezi a kérdést, hogy engedélyezik-e üzleti rendezvények és konferenciák szervezését az Egyesült Királyságban.

Hivatalosan október elsejéig hoz erről döntést a kormányzat. Mindezek ellenére világszerte több ezer turisztikai szakembernek lesz rá lehetősége, hogy találkozzon egymással és üzletet kössön a számtalan virtuális ülésen” – hangsúlyozta az igazgató.

Az immár WTM Virtualra keresztelt kiállításon reggel hét és este tíz óra között a látogatók és a kiállítók négyszemközti tárgyalásokat folytathatnak, részt vehetnek konferenciákon és kerekasztal-beszélgetéseken, de lesz más fajta networking-lehetőség is. A WTM Virtual négy „virtuális színházterem” ad otthont a webinároknak és szakmai vitafórumoknak.

Az eredetileg valóságos kiállításnak elképzelt Travel Forwardnak is folyik a  virtuálissá tétele. Itt lesznek ingyenesen elérhető előadások, továbbá start-upok és befektetők közötti gyorsrandik is.

A WTM előtt ismét megrendezik a London Travel Weeket október 30. és november 5. között, szintén tisztán virtuális formában. Ezen a héten a résztvevők a vásárt megelőzően tudnak ismerkedni a leendő üzleti partnerekkel hat Gyorsrandi keretében.

A két hagyományos turisztikai díjátadóra  – World Travel Leaders’ Awards and the Responsible Tourism Awards – is a London Travel Week keretében, virtuális formában kerül sor. Ezen felül lesznek konferenciák a wellness és az LGBT turizmus témaköréből, továbbá desztinációs és márkabemutatók.

Fotó: Facebook

Az UNWTO, WTTC & WTM Ministers’ Summit keretében turisztikai miniszterek és a magánszektor képviselői igyekeznek majd közösen meghatározni az ágazat biztonságos, zöld és intelligens jövőjébe vezető utat. A tervek szerint közel 100 turisztikai miniszter és ugyanennyi szakember vesz majd részt a programon, melynek végén egy közös nyilatkozatot tesznek majd közzé.

A kiállítók listája ezen a linken érhető el, a virtuális látogatók itt tudnak regisztrálni.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.