Újradefiniált luxus

Interjú Parti Jánossal, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest értékesítési és marketingigazgatójával

Csupa üveg és gránit homlokzatával kifejezetten feltűnő volt 26 évvel ezelőtti nyitásakor a Kempinski Hotel Corvinus Budapest az Erzsébet tér forgatagában. A hotel ma már szerves része a budapesti belváros életének. Egyfajta közösségi tér, ahol megihatjuk a reggeli kávénkat, különleges környezetben tárgyalhatunk, ehetünk egy jót bármelyik napszakban, és a legextrémebb rendezvényötleteinket is megvalósíthatjuk.

Business Traveller Hungary: A hotel mindig is a szimpatikus luxus és a könnyed elegancia képviselője volt. Ám 2013 óta mindezt megőrizve, de a koncepciót újraalkotva működik. Mesélne erről?

Párti János
Parti János

Parti János: Valóban így van. A döntést komoly trendelemzés előzte meg. Érdekes volt látni a nemzetközi piacon, hogyan alakult át az ötcsillagos szállodák szerepe. Míg egy luxushotel korábban exkluzív és elérhetetlen elefántcsonttoronyként fogadott egy szűk és irigyelt réteget, akik számára egyfajta privilégium volt a luxus bánásmód, addig ma már sokkal szélesebb kör engedheti meg magának ezt a kényeztetést. Az elmúlt években a vendégek összetétele sokkal színesebbé vált, korosztályban, nemzetiségben, utazási motivációban egyaránt. A luxus fogalma is tágult, mára gyakorlatilag mindenkinek mást jelent. Ezért született meg a koncepcióváltás igénye bennünk, hogy még jobban kitárjuk a kapuinkat, és sokkal aktívabban vegyünk részt a belváros életében. Ezt az elképzelést 2013-tól fokozatosan átültettük a szálloda minden területére.

BTH: Hogyan valósult meg mindez a gyakorlatban?

P.J.: Jó példa rá az ÉS Bisztró, amely friss dizájnnal és berendezéssel, vonzó menüvel és árakkal, kötetlen és barátságos hangulatával meg tudja szólítani a turistákat és a helyieket egyaránt. Azt sugallja, hogy ez egy elérhető hely. Nyári napokon, estéken alig lehet szabad helyet találni az étterem kellemes teraszán. Kiemelném az ÉS Delit is, amely az általában zsúfolt gyorskávézókhoz képest ad egy nyugodtabb alternatívát könnyű snackekkel, specialty kávéval, frissen préselt gyümölcslevekkel. Korábban ez elképzelhetetlen lett volna egy ötcsillagos hotel lobbyjában.

Trendi a Blue Fox The Bar is, amelyet Budapest egyik legmenőbb bárjaként tartanak számon.

Kempinski
Executive Suite

BTH: A többi tér mennyiben követi ezt a könnyedséget?

P.J.: Már a lobbyban is tetten érhető: eszerint újítottuk fel kávézónkat, a The Living Room-ot, amely ideális helyszín privát találkozókhoz vagy üzleti megbeszélésekhez. A mai kor embere folyamatosan új inspirációkra vágyik, minden érzékszervére hatni kell. Nálunk, a szállodában végigsétálva, egyik térből a másikba érve más-más hangulatba csöppen.

Az első emeleti rendezvényszintet is így alakítottuk át. Korábban a funkcionalitás volt a legfontosabb szempont, ma viszont még a legkomolyabb rendezvényekhez is a lazább, kötetlenebb, oldottabb formát és a változatos dizájnt keresik, ami gyakran ellentmond a gyakorlatias követelményeknek. Megpróbálunk mindkét szempontnak megfelelni – úgy érzem, sikerrel.

Kempinski
Executive Suite, nappali

Kialakítottunk a rendezvényszinten egy élménykonyhát is, ami szintén a nyitottságról szól, hiszen akár ott helyben, a vendégtérben készülhetnek el az ételek.

A piac igényeit követve vágtunk bele a szobák felújításába, az első etappal nemrég végeztünk. Ezúttal három emeleten frissültek fel és újultak meg a szobák és lakosztályok, új szobatípusok is létrejöttek. A cél a funkcionalitás, az esztétikai élvezet, a letisztultság és az elegancia egyensúlyának megteremtése volt.

 

BTH: Kínálnak különleges szolgáltatásokat is?

P.J.: Népszerű a látványkonyhánk, egy-egy rendezvény showelemeként. A termeinkben minden különleges technikai megoldás elérhető, minden extra kérés megvalósítható. Exkluzív események bonyolíthatók le a lakosztályainkban is, saját személyzettel, cateringgel. Külső catering-szolgáltatásokat egyre nagyobb számban vállalunk a „The Kitchen Caters” márkanév alatt, akár exkluzív, szokatlan vagy extravagáns helyszíneken is. Az ügyfél nálunk mindig teljes figyelmet élvez.

Kempinski

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.